CNN: Τρεις τέως Πρόεδροι των ΗΠΑ θα εμβολιαστούν δημοσίως για να πείσουν τον κόσμο για το εμβόλιο

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 03 Δεκεμβρίου 2020 14:46 CNN: Τρεις τέως Πρόεδροι των ΗΠΑ θα εμβολιαστούν δημοσίως για να πείσουν τον κόσμο για το εμβόλιο

Οι δηλώσεις των τριών πρώην Προέδρων των ΗΠΑ για το εμβόλιο και την ευαισθητοποίηση του κοινού.

Οι πρώην πρόεδροι των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, Τζορτζ Μπους και Μπιλ Κλίντον θα εμβολιαστούν εθελοντικά δημόσια με το εμβόλιο του κορωνοϊού για να αποδείξουν ότι είναι ασφαλές.

Με τη δυσπιστία στις ΗΠΑ για το εμβόλιο κορωνοϊού να είναι σε υψηλό επίπεδο οι τρεις τέως Πρόεδροι των ΗΠΑ προσφέρονται να κάνουν on camera το εμβόλιο προκειμένου να προωθήσουν την εμπιστοσύνη του κοινού στην ασφάλεια του εμβολίου όταν η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων το εγκρίνει.

Οι τρεις πρώην πρόεδροι ελπίζουν ότι μια εκστρατεία ευαισθητοποίησης για την προώθηση της εμπιστοσύνης στην ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του εμβολίου θα αποτελέσει ένα ισχυρό μήνυμα καθώς οι Αμερικανοί αξιωματούχοι δημόσιας υγείας προσπαθούν να πείσουν το κοινό να λάβει το εμβόλιο.

Ο εμβολιασμός του Τζ. Μπους

Ο Freddy Ford, προσωπάρχης του Τζορτζ Μπους, δήλωσε στο CNN ότι ο 43ος Πρόεδρος είχε επικοινωνήσει με τον Δρ Άντονι Φάουτσι- διευθυντή του Εθνικού Ινστιτούτου Λοιμωδών Νοσημάτων και κορυφαίο εμπειρογνώμονα για τις μολυσματικές ασθένειες του έθνους - και την Δρ Ντέμπορα Μπιρξ, συντονίστρια στο λευκό Οίκο, για να δει πώς θα μπορούσε να βοηθήσει στην προώθηση του εμβολίου.

"Πριν από λίγες εβδομάδες ο Πρόεδρος Μπους μου ζήτησε να ενημερώσω τον Δρ. Fauci και την Δρ. Birx ότι, όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή, θέλει να κάνει ό, τι μπορεί για να ενθαρρύνει τους συμπολίτες του να εμβολιαστούν", δήλωσε ο Ford στο CNN. "Πρώτον, τα εμβόλια πρέπει να θεωρηθούν ασφαλή και να χορηγηθούν στους πληθυσμούς κατά προτεραιότητα . Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος Μπους θα εμβολιαστεί για το δικό του, και θα το κάνει στην κάμερα".

Τι θα πράξει ο Κλίντον

Ο γραμματέας Τύπου του Κλίντον δήλωσε στο CNN την Τετάρτη ότι και αυτός θα είναι πρόθυμος να πάρει το εμβόλιο σε δημόσιο περιβάλλον για να το προωθήσει. "Ο Πρόεδρος Κλίντον σίγουρα θα πάρει ένα εμβόλιο το συντομότερο που θα είναι διαθέσιμο, βάσει των προτεραιοτήτων που καθορίζονται από τους υπαλλήλους της δημόσιας υγείας. Και θα το κάνει σε δημόσιο περιβάλλον εάν θα βοηθήσει να παροτρύνει όλους τους Αμερικανούς να κάνουν το ίδιο", δήλωσε ο Έιντζελ Ουρίν.

Ο Ομπάμα έτοιμος για δημόσιο εμβολιασμό

Ο Ομπάμα, σε συνέντευξη με τον οικοδεσπότη του SiriusXM, Joe Madison, είπε ότι αν ο Φάουσι είπε ότι το εμβόλιο κορωνοϊού είναι ασφαλές, τον πιστεύει.

"Άνθρωποι όπως ο Anthony Fauci, τους οποίους γνωρίζω και έχω συνεργαστεί, τους εμπιστεύομαι πλήρως", δήλωσε ο Ομπάμα. "Έτσι, αν ο Anthony Fauci μου πει ότι αυτό το εμβόλιο είναι ασφαλές και μπορεί να με εμβολιάσει, για να έχω πλήρη ανοσία στον κορωνοίό , θα το πάρω."

"Σας υπόσχομαι ότι όταν θα είναι έτοιμο για άτομα με μικρότερο κίνδυνο να προσβληθούν, θα το πάρω", είπε. "Μπορεί να καταλήξω να το κάνω στην τηλεόραση ή να το φιλμάρω, έτσι ώστε οι άνθρωποι να γνωρίζουν ότι εμπιστεύομαι την επιστήμη", πρόσθεσε.

Πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση