Brexit: Όλο και "ζορίζουν" τα πράγματα – Μπαρνιέ: Δεν ξέρω αν θα συμφωνήσουμε με την Βρετανία

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 07 Δεκεμβρίου 2020 11:06 Brexit: Όλο και "ζορίζουν" τα πράγματα – Μπαρνιέ: Δεν ξέρω αν θα συμφωνήσουμε με την Βρετανία

Όλο και πιο απαισιόδοξος είναι ο διαπραγματευτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Brexit Μισέλ Μπαρνιέ, ο οποίος δήλωσε σήμερα το πρωί στους απεσταλμένους των χωρών μελών της ΕΕ στις Βρυξέλλες πως δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία στις εμπορικές διαπραγματεύσεις με τη Βρετανία.

Φάνηκε ακόμα πιο απαισιόδοξος για τις προοπτικές να σφραγιστεί μια τέτοια συμφωνία, όπως δήλωσε στο Reuters υψηλόβαθμος διπλωμάτης.

Ο Μπαρνιέ δήλωσε πως τα τρία επίμαχα ζητήματα στις διαπραγματεύσεις παραμένουν ανεπίλυτα, δήλωσε ο διπλωμάτης, ο οποίος συμμετείχε στην κεκλεισμένων των θυρών ενημέρωση, και πρόσθεσε πως αυτή τη στιγμή η μπάλα βρίσκεται στην περιοχή του βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον.

Ο Μπαρνιέ και ο βρετανός ομόλογός του Ντέιβιντ Φροστ και οι ομάδες τους πρόκειται να συνεχίσουν τις συνομιλίες στη διάρκεια της σημερινής ημέρας, πριν υπάρξει το απόγευμα επικοινωνία ανάμεσα στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και τον βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση