Προς περαιτέρω αυστηροποίηση των μέτρων η Γερμανία

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 08 Δεκεμβρίου 2020 11:31 Προς περαιτέρω αυστηροποίηση των μέτρων η Γερμανία

H πολυπληθέστερη χώρα της ΕΕ αγωνίζεται να μειώσει τον αριθμό των νέων λοιμώξεων.

Η Γερμανία μπορεί να καταστήσει αυστηρότερους τους περιορισμούς που ισχύουν για να αναχαιτιστεί η διασπορά του νέου κορωνοϊού.

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν, την ώρα που η πολυπληθέστερη χώρα της ΕΕ αγωνίζεται να μειώσει τον αριθμό των νέων λοιμώξεων, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Μια σύντομη και περιεκτική προσέγγιση για να κάνουμε πράγματι τη διαφορά είναι μάλλον πιο επιτυχής. Αν δεν τα καταφέρουμε εντός της επόμενης μίας ή δύο εβδομάδων ως τα Χριστούγεννα, θα πρέπει να το συζητήσουμε», σημείωσε ο Σπαν μιλώντας στο δημόσιο δίκτυο Phoenix, σύμφωνα με τις δηλώσεις του αυτές που δόθηκαν στη δημοσιότητα αργά χθες το βράδυ.

Ο Σπαν δεν απέκλεισε μέτρα lockdown που θα επηρεάσουν τους εμπόρους λιανικής, πρόσθεσε ο τηλεοπτικός σταθμός.

Παράλληλα το δίκτυο RBB μετέδωσε σήμερα επικαλούμενο τον πρωθυπουργό του Βραδεμβούργου Ντίτμαρ Βόιντκε ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση και αυτές των κρατιδίων θα συζητήσουν αυτήν την εβδομάδα την υιοθέτηση αυστηρότερων μέτρων για την αναχαίτιση της διασποράς της COVID-19.

Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε σε συναδέλφους στο κόμμα της χθες, Δευτέρα, ότι τα μέτρα lockdown που ισχύουν τώρα στη Γερμανία δεν επαρκούν για να βγάλει η χώρα τον χειμώνα, σύμφωνα με μετέχοντες στην συνάντηση αυτή.

Η Γερμανία εισήγαγε μερικό lockdown στις αρχές του Νοεμβρίου και απαγόρευσε τα γεύματα σε εσωτερικούς χώρους εστιατορίων. Τα καταστήματα και τα σχολεία παραμένουν ανοιχτά.

Η πολιτική ηγεσία πιστεύει ότι οι περιορισμοί αυτοί απέτρεψαν μια περαιτέρω εκθετική αύξηση των νέων λοιμώξεων. Ωστόσο το lockdown αυτό επιβράδυνε, αλλά δεν σταμάτησε την εξάπλωση του νέου κορωνοϊού και η Γερμανία κατέγραψε 487 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 σε μια ημέρα την περασμένη εβδομάδα, τον υψηλότερο αριθμό από τότε που ξέσπασε η πανδημία.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση