Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα προκαλεί, η Τουρκία θέλει διπλωματία και ένταξη στην Ε.Ε.

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 08 Δεκεμβρίου 2020 14:18 Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα προκαλεί, η Τουρκία θέλει διπλωματία και ένταξη στην Ε.Ε.

Μετά τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ήταν η σειρά του Μεβλούτ Τσαβούσογλου να προσπαθήσει να πείσει τους πάντες πως η Τουρκία είναι… θύμα της «προκλητικής» Ελλάδας. Γι’ αυτό και κάλεσε την Ε.Ε. να μην επιβάλει κυρώσεις στην Άγκυρα.

Η Τουρκία παρουσιάζει την πραγματικότητα όπως τη βολεύει και λίγες μέρες πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. όπου θα συζητηθούν κυρώσεις σε βάρος της για τους τσαμπουκάδες στην Ανατολική Μεσόγειο, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου έκανε… επίθεση συμπάθειας στην Ε.Ε.

Η Ελλάδα συνέχισε τα «προκλητικά» βήματα στην περιοχή παρά τις προσπάθειες της Τουρκίας να χρησιμοποιήσει τη διπλωματία είπε ο Τσαβούσογλου κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε με τον Πέτερ Σιγιάρτο, τον υπουργό Εξωτερικών της Ουγγαρίας.

Η Άγκυρα, είπε επίσης χωρίς… αιδώ ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, περιμένει από την ΕΕ να ενεργήσει ως έντιμος και αντικειμενικός μεσολαβητής στη διένεξη.

Η Τουρκία θέλει να βελτιώσει τις σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση στη βάση μιας πλήρους συμμετοχής της σ’ αυτήν, είπε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου και σημείωσε ότι τα μεταξύ τους προβλήματα μπορούν να λυθούν μόνον αν η ΕΕ ενεργήσει με κοινή λογική στη Σύνοδο κορυφής αυτή την εβδομάδα και πέραν αυτής.

Πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση