Γιος έπαιζε για «πλάκα» σφαλιάρες με τον πατέρα του και τον σκότωσε!

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 09 Δεκεμβρίου 2020 18:36 Γιος έπαιζε για «πλάκα» σφαλιάρες με τον πατέρα του και τον σκότωσε!

Ο οικονομικός διαχειριστής του Ουέλινγκτον Κόλετζ, ο 48χρονος, Μάλκολμ Σάλεντερ έπαιζε για πλάκα σφαλιάρες με τον 19χρονο γιο του Έβαν, όταν ο νεαρός τον σκότωσε κατά λάθος με ένα οξύ χτύπημα.

Το περιστατικό συνέβη στις 12 Απριλίου του 2019 όταν πατέρας και γιος έβλεπαν αγώνα της αγαπημένης ομάδας του Μάλκολμ της Νιούκαστλ σε μπαρ και άρχισαν να παίζουν για «πλάκα» σφαλιάρες.

Το βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας έδειξε τον Σάλεντερ να χτυπάει τον γιο του, ο οποίος αντί ν’ ανταποδώσει το χτύπημα, τον αγκάλιασε.

Όπως είπε ο Έβαν στους αστυνομικούς: «ο πατέρας μου με χτύπησε στο πρόσωπο για να χαζολογήσουμε. Ήταν φυσιολογικό. Δεν υπήρχε κάτι επιθετικό σ’ αυτό».

Ενώ είπε πως ενώ πήγαιναν προς το σταθμό αφού έφυγαν από το μπαρ ο Μάλκολμ που ήταν βετεράνος στρατιωτικός έμεινε με τα χέρια σταυρωμένα πίσω από την πλάτη και είπε στον γιο του «τώρα μπορείς να έχεις ένα ελεύθερο χτύπημα».

Αμέσως μετά οι αυτόπτες μάρτυρες είδαν τον Έβαν να σφίγγει τις γροθιές του προτού χτυπήσει τον πατέρα του, ο οποίος «πέταξε» προς τα πίσω και χτύπησε το κεφάλι του στο έδαφος.

Μάλιστα οι πρώτοι παρευρισκόμενοι που έτρεξαν για βοήθεια άκουσαν τον 19χρονο να φωνάζει «ξύπνα μπαμπά. Σ’ αγαπώ».

Ο Έβαν συνελήφθη και χρειάστηκε να περιμένει 18 μήνες προτού οι εισαγγελικές αρχές αποφασίσουν να μην του ασκήσουν δίωξη.

Μάλιστα ο 19χρονος εμφανιζόταν απρόθυμος να χτυπήσει τον  μεγαλόσωμο πατέρα του, ωστόσο «ήθελε να τον κάνει περήφανο».

Η μητέρα του Έβαν, επίσης πρώην στρατιωτικός, η Κάθριν Μόρισον - Σάλεντερ, είπε ότι οι σφαλιάρες ήταν ένα συνηθισμένο παιχνίδι ανάμεσα σε πατέρα και γιο.

«Σαν οικογένεια μας άρεσε να χαζολογάμε μεταξύ μας σπρωξιές στα πλευρά τις οποίες αποκαλούσαμε «δάχτυλα από ατσάλι». Επίσης παίζαμε πάλη μέχρι ο ένας να ρίξει τον άλλο στο έδαφος, ενώ ένα άλλο παιχνίδι ήταν οι σφαλιάρες».

Μάλιστα όπως είπε ο Μάλκολμ έπαιζε αυτό το παιχνίδι με τις σφαλιάρες στο πρόσωπο με τον Έβαν, απ’ όταν ο γιος του ήταν 15 χρονών και έκανε και περιπαικτικά σχόλια προς τον μικρό, ότι δεν μπορεί να τον καταφέρει ακόμα.

«Ο Μάλκολμ ήταν πολύ ανταγωνιστικός και δεν άφηνε ποτέ τον Έβαν να κερδίσει, ενώ του υπενθύμιζε ότι δεν είναι ακόμα αρκετά μεγάλος.

Μετά το θάνατο του Μάλκολμ, μίλησα με τον Έβαν για το τι έγινε και απ’ ότι μου περιέγραψε έμοιαζε σαν τα παιχνίδια που έπαιζαν μεταξύ τους απ’ όταν ήταν παιδί», προσέθεσε η Κάθριν.

Ο Μάλκολμ μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με οξεία υποσκληρίδια αιμορραγία, όπου και απεβίωσε το πρωί της επόμενης μέρας

Η αιτία θανάτου ήταν «αμβλύ τραύμα στο κεφάλι», ενώ οι τοξικολογικές εξετάσεις έδειξαν ότι είχε καταναλώσει δύο φορές το επιτρεπόμενο για οδήγηση όριο αλκοόλ που αλλά δεν βρέθηκαν άλλες ουσίες στον οργανισμό του.

Οι αρχές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο Έβαν δεν είχε πρόθεση να χτυπήσει τον πατέρα του βίαια και να τον σκοτώσει και ότι δεν είχε τέτοια πρόθεση.

πηγή: reader.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση