Κίνα: Αγώνας ποδοσφαίρου ακυρώθηκε λόγω βαφής μαλλιών

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2020 09:23 Κίνα: Αγώνας ποδοσφαίρου ακυρώθηκε λόγω βαφής μαλλιών (φωτο intime)

Κι όμως… Ποδοσφαιρικός αγώνας στην Κίνα ακυρώθηκε λόγω βαφής μαλλιών! Το Σαββατοκύριακο, οι γυναικείες ομάδες των Πανεπιστημίων του Fuzhou και του Jimei επρόκειτο να συναντηθούν για ένα παιχνίδι του πρωταθλήματος κολεγίων στη νοτιοανατολική επαρχία Fujian. Ενημερώθηκαν όμως ότι δεν τους επιτρέπεται να έχουν βαμμένα τα μαλλιά τους.

Ο ποδοσφαιρικός αγώνας – όπως μεταδίδει το BBC – αναβλήθηκε, αν και τα μέλη και των δύο ομάδων αγόρασαν μαύρα χρώματα βαφής για να διορθώσουν το πρόβλημα και να έχουν όλες το ίδιο χρώμα μαλλιών. Ποιο όμως ήταν τελικά το πρόβλημα….; Τα μαλλιά μιας παίκτριας από το Πανεπιστήμιο Fuzhou θεωρήθηκαν “όχι αρκετά μαύρα” και η ομάδα έπρεπε να χάσει το ματς στα χαρτιά επειδή είχε μόνο έξι παίκτες.

«Οι αθλήτριες δεν επιτρέπεται να βάφουν τα μαλλιά τους, και οι αθλητές να αφήνουν μακριά τα μαλλιά τους, να έχουν περίεργα χτενίσματα ή να φορούν αξεσουάρ» δηλώνει ο κανόνας του επαρχιακού Υπουργείου Παιδείας Fujian.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τους κανονισμούς του National Youth Campus Football League (University Division) οι αθλητές δεν πρέπει επίσης να έχουν τατουάζ, περίεργα χτενίσματα ή να φορούν αξεσουάρ. Διαφορετικά αποκλείονται από την διοργάνωση.

Πάντως, η εν λόγω απόφαση πυροδότησε έντονη συζήτηση γύρω από τους κανονισμούς της διοργάνωσης.

Πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση