Brexit: Χωρίς κανένα αποτέλεσμα το δείπνο του Μπόρις Τζόνσον με την Φον ντερ Λάιεν

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2020 09:55 Brexit: Χωρίς κανένα αποτέλεσμα το δείπνο του Μπόρις Τζόνσον με την Φον ντερ Λάιεν

Όλο και πιο μακριά φαίνεται πως είναι η επίτευξη εμπορικής συμφωνίας μεταξύ Βρετανίας και Ε.Ε, και ενώ η μεταβατική περίοδος μετά το Brexit λήγει με το τέλος του 2020.

Σε ναυάγιο οδηγήθηκε (και) το δείπνο μεταξύ Μπόρις Τζόνσον και Ούρσουλα φον Ντερ Λάιεν στις Βρυξέλλες. Ήταν μια κίνηση προκειμένου να βρεθεί μια χρυσή τομή ανάμεσα στα δύο μέρη, ωστόσο δεν υπήρξε και πάλι κανένα αποτέλεσμα.

Χαρακτηριστικό είναι πως Βρετανικά μέσα ανέφεραν το αποτέλεσμα της συνάντησης ως μια “μεγάλη καταστροφή” σημειώνοντας πως είναι όλο και πιο πιθανό να μην υπάρξει τελικά συμφωνία.

Brexit και Σκωτία

Πριν τη συνάντηση, από το βήμα της Βουλής ο Μπόρις Τζόνσον αναφέρθηκε στη Σκωτία και στο ενδεχόμενο διεξαγωγής ενός νέου δημοψηφίσματος για την ανεξαρτητοποίησή της από το Ηνωμένο Βασίλειο.

«Οι Σκωτσέζοι ψήφισαν υπέρ της παραμονής στο Ηνωμένο Βασίλειο με ευρεία πλειοψηφία το 2014. Θεωρώ πως ήταν η σωστή απόφαση και πιστεύω πως ακόμα και αν τους γινόταν η ίδια ερώτηση στο μέλλον, θα έδιναν την ίδια απάντηση», είπε.

Τέλος, ο Βρετανός πρωθυπουργός επανέλαβε την πεποίθησή του πως το δημοψήφισμα του 2014 «συμβαίνει μια φορά στην ιστορία».

Πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση