Με κορωνοϊό ο Μακρόν: Ανησυχία στους ηγέτες της ΕΕ - Με ελαφρά συμπτώματα ο Γάλλος πρόεδρος

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2020 09:27 Με κορωνοϊό ο Μακρόν: Ανησυχία στους ηγέτες της ΕΕ - Με ελαφρά συμπτώματα ο Γάλλος πρόεδρος (φωτο Reuters)

Το γύρο του κόσμου κάνει από χθες η είδηση πως ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, διαγνώσθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Ο Εμανουέλ Μακρόν είναι πολύ πιθανό να προσβλήθηκε από τον κορωνοϊό κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής της ΕΕ, την περασμένη εβδομάδα, όπως ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία.

Ο Γάλλος πρόεδρος βρίσκεται σε καραντίνα στο Μέγαρο των Ηλυσίων και συνεχίζει να εργάζεται εξ αποστάσεως, ενώ θα παραμείνει υπό καθεστώς απομόνωσης για τουλάχιστον επτά ημέρες. Η κατάστασή του πάντως δεν εμπνέει ανησυχία, αφού ταλαιπωρείται μεν ακόμα από καταρροή και βήχα, αλλά ο πυρετός του έχει υποχωρήσει.

Σημειώνεται πως, όπως ενημέρωσε εκπρόσωπός του, όλα τα προγραμματισμένα ταξίδια και οι δημόσιες εμφανίσεις του έχουν ακυρωθεί, περιλαμβανομένης και μιας προγραμματισμένης επίσκεψης στον Λίβανο, στις 22 Δεκεμβρίου.

Η σύζυγός του Εμανουέλ Μακρόν, Μπριζίτ, υποβλήθηκε σε εξέταση και βρέθηκε αρνητική στον κορωνοϊό, όπως ανακοίνωσε το γραφείο της.

Ο 42χρονος Εμανουέλ Μακρόν προσβλήθηκε από την Covid-19 και το γεγονός αυτό πυροδότησε έναν μαραθώνιο ιχνηλάτησης σε πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, αφού τις τελευταίες ημέρες ο Γάλλος ηγέτης είχε αλλεπάλληλες συναντήσεις με πρωθυπουργούς άλλων χωρών και άλλους πολιτικούς αξιωματούχους.

Αρνητικός στον κορωνοϊό βρέθηκε και ο Μίχολ Μάρτιν, ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας, ο οποίος υποβλήθηκε προληπτικά σε εξετάσεις επειδή είχε συναντηθεί την περασμένη εβδομάδα με τον Μακρόν. Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ, είναι επίσης αρνητικός αλλά θα παραμείνει σε καραντίνα μέχρι τις 24 Δεκεμβρίου, για προληπτικούς λόγους. Ο Σάντσεθ συναντήθηκε με τον Μακρόν στο Ελιζέ την Δευτέρα και στο βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα οι δύο ηγέτες φορούσαν μάσκες και δεν αντάλλαξαν χειραψία. Επίσης, το Μέγαρο Μαξίμου ανακοίνωσε ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι αρνητικός.

Από τη Λισαβόνα έγινε γνωστό ότι και ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα, βρέθηκε κι αυτός αρνητικός στον κορωνοϊό.

Το απόγευμα της Πέμπτης, μετά το αίτημα που έκανε στο ιατρικό του επιτελείο, ο Εμανουέλα Μακρόν μίλησε για έξι λεπτά σε τηλεδιάσκεψη για την ενημέρωση της πορείας της πανδημίας του κορονοϊού.

Ο Γάλλος Πρόεδρος φορούσε μάσκα και ήταν απομονωμένος σε ένα δωμάτιο.

Πηγή: thetoc.gr

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση