Γερμανία: Ισόβια κάθειρξη στον μακελάρη της επίθεσης στην συναγωγή του Χάλε

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου 2020 13:28 Γερμανία: Ισόβια κάθειρξη στον μακελάρη της επίθεσης στην συναγωγή του Χάλε

Η ποινή της ισόβιας κάθειρξης επιβλήθηκε στον δράση της επίθεσης κατά της συναγωγής του Χάλε τον Οκτώβριο του 2019.

Ο δεξιός εξτρεμιστής, δράστης της επίθεσης κατά της συναγωγής του Χάλε στην Γερμανία τον περασμένο χρόνο καταδικάσθηκε σε ισόβια κάθειρξη, η οποία συνοδεύεται με ελάχιστο όριο ποινής ασφαλείας 15 ετών.

Ο Στέφαν Μπαλιέ, 28χρονος Γερμανός, αντισημίτης και μισογύνης, κρίθηκε ένοχος «για δύο δολοφονίες» και για πολλές απόπειρες δολοφονίας κατά την επίθεση της 9ης Οκτωβρίου 2019, ανακοίνωσε η πρόεδρος του δικαστηρίου του Μαγδεμβούργου (Σαξωνία-Ανχαλτ).

Ο Μπάλιετ, ο οποίος συνελήφθη λίγες ώρες μετά τις επιθέσεις, μετέδιδε ζωντανά μέσω action camera στα social media την «αποστολή» του και δεν αφήνει περιθώρια για τα κίνητρά του.

Στο βίντεο που μεταδιδόταν ζωντανά φαίνεται καθαρά ο δράστης, ο οποίος ήταν ντυμένος στρατιωτικά και με πλήρη εξάρτυση, να πυροβολεί εν ψυχρώ πισώπλατα μια περαστική γυναίκα κοντά στο εβραϊκό νεκροταφείο της πόλης και αφού προηγουμένως είχε επιχειρήσει να εισβάλει στην παρακείμενη Συναγωγή, όπου περίπου 50 πιστοί γιόρταζαν την ημέρα του Γιομ Κιπούρ, την σημαντικότερη εβραϊκή γιορτή του έτους.

Πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση