Ο παραπονιάρης Ερντογάν κάνει τα «γλυκά μάτια» στον Μπάιντεν και τα χώνει στην Ε.Ε.

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου 2020 14:03 Ο παραπονιάρης Ερντογάν κάνει τα «γλυκά μάτια» στον Μπάιντεν και τα χώνει στην Ε.Ε.

Μια νέα σελίδα τόσο στις σχέσεις της Τουρκίας με τις ΗΠΑ όσο με την Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Και ενώ θέλει καλές σχέσεις, έκανε και τα… παράπονά του για όλους: τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, την Ε.Ε..

Κατά τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η Τουρκία δεν έχει την ίδια (σωστή κατά εκείνον) αντιμετώπιση ούτε από τις ΗΠΑ, ούτε από το ΝΑΤΟ ούτε κυρίως από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Τουρκία είναι αντικείμενο εφαρμογής «δύο μέτρων και δύο σταθμών» τόσο εκ μέρους της Ουάσινγκτον όσο και εκ μέρους του ΝΑΤΟ. «Η Τουρκία αντιμετωπίζει δύο μέτρα και δύο σταθμά τόσο ως προς την ανατολική Μεσόγειο, όσο και ως προς τους S-400. Ευχόμαστε η Ευρωπαϊκή Ένωση να απαλλαγεί από την στρατηγική τύφλωση που την διακατέχει το συντομότερο δυνατόν», είπε ο Ερντογάν μιλώντας σε βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.

Ο Τούρκος πρόεδρος έκανε και αναφορά στον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν. Κι από εκείνον είχε λίγα παράπονα… «Πιστεύω ότι ο (Τζο) Μπάιντεν θα αποδώσει την δέουσα σημασία στις σχέσεις Τουρκίας-ΗΠΑ», πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας επιτέθηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, χαρακτηρίζοντας «μεροληπτική», «υποκριτική» και «πολιτικού χαρακτήρα» την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, το οποίο ζητεί την αποφυλάκιση του κούρδου πολιτικού Σελαχατίν Ντεμιρτάς.

Μόνο τουρκικά δικαστήρια μπορούν να λάβουν απόφαση για το θέμα, διεμήνυσε ο Ερντογάν και σημείωσε ότι ο Ντεμιρτάς είναι «τρομοκράτης», «υπεύθυνος για δεκάδες θανάτους» κατά τις διαμαρτυρίες του 2014.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση