Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συναγερμός στη Ρωσία: Βυθίστηκε αλιευτικό, αγνοούνται 17 άνθρωποι

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου 2020 09:45 Συναγερμός στη Ρωσία: Βυθίστηκε αλιευτικό, αγνοούνται 17 άνθρωποι

Oι κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούν δεν επιτρέπουν τη χρήση αεροπλάνων στις επιχειρήσεις διάσωσης.

Στους δεκαεπτά ανέρχονται οι αγνοούμενοι μετά τη βύθιση αλιευτικού σκάφους που σημειώθηκε τη Δευτέρα (28/12) στη Θάλασσα Μπάρεντς στον Αρκτικό Ωκεανό, όπως μεταδίδουν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, επικαλούμενα τις ρωσικές υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων.

Πέντε σκάφη διάσωσης διεξάγουν έρευνες για επιζώντες και μέχρι στιγμής δύο άνθρωποι έχουν διασωθεί από το 19μελές πλήρωμα του αλιευτικού, σύμφωνα με το Interfax.

Οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων διευκρίνισαν, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι συσσώρευση πάγου φέρεται ότι οδήγησε στη βύθιση του αλιευτικού.

Σύμφωνα με το υπουργείο αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων, το οποίο επικαλείται το TASS, πρόκειται για το πλοίο Onega νηολογίου Μουρμάνσκ.

Σύμφωνα με άλλη πηγή που ερωτήθηκε από το TASS, οι κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούν στη ζώνη του ναυαγίου δεν επιτρέπουν τη χρήση αεροπλάνων για τις επιχειρήσεις διάσωσης.

Τον Ιανουάριο του 2018 ρωσικό αλιευτικό με 21 επιβαίνοντες βυθίστηκε στην Θάλασσα της Ιαπωνίας. Κανένας επιζών δεν βρέθηκε έπειτα από επιχειρήσεις διάσωσης που διήρκεσαν πέντε ημέρες υπό πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και ισχυρούς ανέμους.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ