Δηλητηρίασαν τον Κινέζο δισεκατομμυριούχο που δημιούργησε το παιχνίδι του Game of Thrones

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου 2020 17:04 Δηλητηρίασαν τον Κινέζο δισεκατομμυριούχο που δημιούργησε το παιχνίδι του Game of Thrones

Ο Lin Qi πέθανε σε ηλικία 39 ετών από δηλητηρίαση σύμφωνα με τις αρχές της Σανγκάης - Πού στρέφονται οι έρευνες

Μυστήριο καλύπτει τον θάνατο του 39χρονου επιχειρηματία Lin Qi, που πέθανε τα Χριστούγεννα από δηλητηρίαση.

Ο δισεκατομμυριούχος ήταν ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ανάπτυξης παιχνιδιών Yoozoo, που έγινε ιδιαιτέρως γνωστή για το παιχνίδι στρατηγικής «Game of Thrones: Winter Is Coming».

Ο επιχειρηματίας κατέληξε ανήμερα των Χριστουγέννων. Σε ανακοίνωσή της η αστυνομία της Σανγκάης έδειξε ως κύριο ύποπτο για τη δηλητηρίαση έναν από τους συναδέλφους του.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, ο Lin είχε ένα περιουσία που ξεπερνούσε σε καθαρή αξία τα 6,8 δισ. Γιουάν (άνω του 1 δισεκατομμυρίου ευρώ).

Εργαζόμενοι, νυν και πρώην συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία της Yoozoo την Παρασκευή για να θρηνήσουν για τον θάνατό του.

Ποιος ήταν ο Lin Qi

Ο επιχειρηματίας θεωρούνταν αστέρας της κερδοφόρας αγοράς τυχερών παιχνιδιών της Κίνας και είχε εισχωρήσει και στον χώρο των κινηματογραφικών παραγωγών.

Ίδρυσε την Yoozoo το 2009 και με επιτυχία την οδήγησε στην εποχή όπου η βιομηχανία παιχνιδιών έπρεπε να αλλάξει για να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις του gaming για κινητά τηλέφωνα.

Η εταιρεία εξέδωσε μια συναισθηματική δήλωση στο επίσημο microblog της Weibo. «Θα είμαστε μαζί, θα συνεχίσουμε να είμαστε καλοί, να πιστεύουμε στην καλοσύνη και θα συνεχίσουμε τον αγώνα ενάντια σε όλα τα κακά».

Η δημοσίευση προσέλκυσε χιλιάδες σχόλια, ενώ το θέμα έχει προβληθεί περισσότερες από 290 εκατομμύρια φορές στο Weibo.

Πώς δηλητηρίασαν τον επιχειρηματία

Μέχρι στιγμής, οι πληροφορίες για τον θάνατό του Lin είναι λίγες. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο Lin δηλητηριάστηκε και ένα άτομο έχει τεθεί υπό κράτηση. Σε δήλωσή της, η Yoozoo αναφέρει ότι ο Lin οδηγήθηκε στο νοσοκομείο όταν ένιωσε αδιαθεσία, ωστόσο η κατάστασή του ήταν σταθερή.

Η κατάσταση επιδεινώθηκε την Παρασκευή, όταν η εταιρεία ανακοίνωσε ότι ο ιδρυτής της πέθανε.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι το άτομο που έχει τεθεί υπό κράτηση θα μπορούσε να είναι o Xu Yao, επικεφαλής του τομέα παραγωγής ταινιών. Μάλιστα, τα τοπικά μέσα αναφέρουν ότι η δηλητηρίαση έγινε με ένα κινεζικό ποτό, ένα παλαιό τσάι.

Πέραν του παιχνιδιού Game of Thrones, η Yoozoo έχει επίσης δημιουργήσει το Brawl Stars, ενώ έχει τα δικαιώματα για την προσαρμογή του μυθιστορήματος Three-Body Problem.

Ωστόσο, το άνοιγμα στις κινηματογραφικές παραγωγές δεν ήταν τόσο επιτυχημένο όσο περίμενε η εταιρεία, αν και τον Σεπτέμβριο υπήρξε συμφωνία με το Netflix για μεταφορά μυθιστορήματος στην πλατφόρμα.

Πηγή: protothema.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση