Νέο χαστούκι στον Τράμπ: Δημοκρατικός και Αφροαμερικανός ο ένας Γερουσιαστής της Τζώρτζια

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 06 Ιανουαρίου 2021 13:38 Νέο χαστούκι στον Τράμπ: Δημοκρατικός και Αφροαμερικανός ο ένας Γερουσιαστής της Τζώρτζια

Οι επαναληπτικές εκλογές στη Τζώρτζια είναι κρίσιμες για το ποιο κόμμα θα ελέγχει το Κογκρέσο

Ολα δείχνουν ότι η μία έδρα των Γερουσιαστών της Τζώρτζια πηγαίνει σίγουρα στους Δημοκρατικούς και είναι η πρώτη φορά που η Πολιτεία της Τζώρτζια εκλέγει αφροαμερικανό γερουσιαστή. Η μάχη είναι κρίσιμη αφού από την έκβασή της θα κριθεί αν ο νέος Πρόεδρος Μπάιντεν θα μπορεί να ελέγχει το Κεγκρέσο και θα μπορεί να περνά την νομοθεσία που θέλει.

Η δεύτερη έδρα για την Γερουσία στη Τζώρτζια παίζεται ακόμα. Ο Δημοκρατικός υποψήφιος στις επαναληπτικές εκλογές Τζον Όσοφ, συγκεντρώνει το 50,2% των ψήφων και ο Ρεπουμπλικανός αντίπαλός του Ντέιβιντ Περντιού το 49,8%, με καταμετρημένο το 98% των ψήφων που υπολογιζόταν ότι θα κατατεθούν στην πολιτεία αυτή του Νότου των ΗΠΑ. Ο Όσοφ προηγείται με 16.370 ψήφους, σύμφωνα με τα δεδομένα της εταιρίας Edison Research.

Την ίδια ώρα σύμφωνα με την ίδια πηγή αλλά και τις προβολές του τηλεοπτικού δικτύου NBC, ο Δημοκρατικός υποψήφιος Ράφαελ Γουόρνοκ κέρδισε σίγουρα τη Ρεπουμπλικανή αντίπαλό του Κέλι Λέφλερ και αυτή η νίκη είναι ένα μεγάλο χαστούκι για τον απερχόμενο Πρόεδρο Τράμπ που όχι μόνο έκανε καμπάνια στην Πολιτεία αλλά προσπαθεί μέχρι την τελευταία στιγμή να κερδίσει τους εκλέκτορες της Πολιτείας και να ανατρέψει το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών.

Αβέβαιη ακόμη η έκβαση της αναμέτρησης για τη δεύτερη έδρα της πολιτείας στη Γερουσία

Σύμφωνα με την Edison Research, με καταμετρημένο το 98% των ψήφων, ο Γουόρνοκ συγκεντρώνει το 50,5% έναντι 49,5% της Λέφλερ.

Ο Δημοκρατικός υποψήφιος Ράφαελ Γουόρνοκ κέρδισε τις επαναληπτικές εκλογές για μία έδρα στη Γερουσία των ΗΠΑ απέναντι στη Ρεπουμπλικάνα νυν γερουσιάστρια Κέλι Λέφλερ, σύμφωνα με τις προβολές της εταιρίας Edison Reserch, αλλά ποιο κόμμα θα ελέγχει το Σώμα παραμένει μετέωρο καθώς μια δεύτερη αναμέτρηση δεν έχει κριθεί ακόμη.

Ο Γουόρνοκ, ένας βαπτιστής ιερέας, νίκησε τη Ρεπουμπλικάνα γερουσιάστρια Κέλι Λέφλερ σε μία από τις δύο εκλογικές αναμετρήσεις στην Τζόρτζια, ανέφερε η Edison.

Όμως το αποτέλεσμα δεν έχει ακόμη κριθεί στην αναμέτρηση για τη δεύτερη έδρα της νότιας αμερικανικής πολιτείας στη Γερουσία ανάμεσα στον Δημοκρατικό υποψήφιο Τζον Όσοφ και τον Ρεπουμπλικανό νυν γερουσιαστή Ντέιβιντ Περντιού.

Πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση