Εισβολή στο Καπιτώλιο: Σοκαρισμένος ο Στόλτενμπεργκ – Ανησυχία από Τριντό και Σασόλι

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 06 Ιανουαρίου 2021 23:30 Εισβολή στο Καπιτώλιο: Σοκαρισμένος ο Στόλτενμπεργκ – Ανησυχία από Τριντό και Σασόλι

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί ο πλανήτης τα όσα διαδραματίζονται στην Ουάσιγκτον με την εισβολή των οπαδών του Ντόναλντ Τραμπ στο Καπιτώλιο με τις διεθνείς αντιδράσεις να πολλές. 

Για σοκαριστικές σκηνές στην Ουάσιγκτον έκανε λόγο ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ με ανάρτησή του στο τουίτερ.

Ειδικότερα, ο Γενς Στόλτενμπεργκ ανέφερε: «Σοκαριστικές σκηνές στην Ουάσιγκτον. Το αποτέλεσμα αυτών των δημοκρατικών εκλογών πρέπει να γίνει σεβαστό».

Τεράστια η ανησυχία Τριντό

Ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό εξέφρασε σήμερα την ανησυχία του για τις βίαιες σκηνές που διαδραματίζονται στην Ουάσινγκτον, όπου διαδηλωτές εισέβαλαν στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ σε μια προσπάθεια να αναιρέσουν την εκλογική ήττα του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

“Προφανώς ανησυχούμε και παρακολουθούμε την κατάσταση λεπτό προς λεπτό”, δήλωσε ο Τριντό στον ραδιοφωνικό σταθμό News 1130 του Βανκούβερ. “Νομίζω ότι οι αμερικανικοί δημοκρατικοί θεσμοί είναι ισχυροί και ελπίζουμε ότι όλα θα επανέλθουν στην κανονικότητα σύντομα”.

Σασόλι: Οι δημοκρατικές ψήφοι πρέπει να γίνονται σεβαστές 

Την ανησυχία του για την κατάσταση που επικρατεί στις ΗΠΑ εξέφρασε ο Πρόεδρος του ΕυρωπαΪκού Κοινοβουλίου. Συγκεκριμένα, ο Νταβίντ Σασόλι ανέφερε: “Βαθιά ανησυχία σχετικά με τις σκηνές από το Καπιτώλιο των ΗΠΑ απόψε. Οι δημοκρατικές ψήφοι πρέπει να γίνονται σεβαστές. Είμαστε βέβαιοι ότι οι ΗΠΑ θα διασφαλίσουν ότι προστατεύονται οι κανόνες της δημοκρατίας”

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση