Χάος στις ΗΠΑ: Η εισβολή στο Καπιτώλιο μέσα από 10 συγκλονιστικές φωτογραφίες

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 07 Ιανουαρίου 2021 00:48 Χάος στις ΗΠΑ: Η εισβολή στο Καπιτώλιο μέσα από 10 συγκλονιστικές φωτογραφίες

Αφού κάλεσε λίγο νωρίτερα σε μια εμπρηστική ομιλία τους υποστηρικτές του να κάνουν πορεία προς το Καπιτώλιο για να πιέσουν τους Ρεπουμπλικάνους μέλη του Κογκρέσου να αντιταχθούν στην επικύρωση της νίκης του Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές, ο απερχόμενος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ καλεί τώρα τους διαδηλωτές που τον στηρίζουν να αποφύγουν την βία, αφού οι τελευταίοι εισέβαλαν βίαια στο Καπιτώλιο σε μια εξαιρετικά τεταμένη κατάσταση.

Χάος στις ΗΠΑ: H επίθεση των οπαδών του Τραμπ στο Καπιτώλιο μέσα από 10 συγκλονιστικές φωτογραφίες
 
καπιτωλιο
 
καπιτωλιο
 
καπιτωλιο
 
bloomberg
 
kapitvlio
 
Bloomberg
 
kapitvlio
 
kapitvlio

"Στηρίξτε την αστυνομία του Καπιτωλίου και τις δυνάμεις επιβολής του νόμου. Είναι στο πλευρό της χώρας μας. Παραμείνετε ειρηνικοί!"

Το Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών ανέστειλε εκτάκτως τη συνεδρίαση που είχε σκοπό να επικυρώσει τη νίκη του Μπάιντεν μετά την εισβολή διαδηλωτών οπαδών του Τραμπ στο Καπιτώλιο.

Ο απερχόμενος πρόεδρος, ο οποίος αρνείται να παραδεχθεί την ήττα του, είχε καλέσει τους υποστηρικτές του να πραγματοποιήσουν πορεία στην Ουάσινγκτον στο περιθώριο αυτής της επίσημης συνεδρίασης. Αφότου άκουσαν την ομιλία του, μερικοί διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία προς το Κογκρέσο, παραβίασαν οδοφράφματα, και η αστυνομία διέταξε την εκκένωση αρκετών κτιρίων.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση