Σοκ: Ένας στους 5 Αμερικανούς συμφωνεί με την εισβολή στο Καπιτώλιο - Αποκαλυπτική δημοσκόπηση

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 07 Ιανουαρίου 2021 18:54 Σοκ: Ένας στους 5 Αμερικανούς συμφωνεί με την εισβολή στο Καπιτώλιο - Αποκαλυπτική δημοσκόπηση

Δημοσκόπηση του Yougov δείχνει ότι ένας στους πέντε Αμερικανούς είναι υπέρ της εισβολής στο Καπιτώλιο

Τη στιγμή που οι εικόνες της εισβολής στο Καπιτώλιο κάνουν το γύρο του κόσμου και η διεθνής κοινότητα καταδικάζει τις βιαιότητες, μεγάλη μερίδα των πολιτών στις ΗΠΑ φαίνεται πως τάσσεται υπέρ της επίθεσης που θα μείνει στην ιστορία ως μια από τις πιο "μαύρες" σελίδες στην ιστορία της αμερικανικής Δημοκρατίας.

Ενδεικτικά του τι συμβαίνει στο εσωτερικό των ΗΠΑ είναι τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που διενήργησε το Ινστιτούτο Δημοσκοπικών Ερευνών YouGov σε δείγμα 1.397 ατόμων. Σύμφωνα με αυτά, το 21% των πολιτών της χώρας τάσσεται υπέρ της εισβολής στο Καπιτώλιο και περίπου οι μισοί από τους ερωτηθέντες, ένα ποσοστό 42% με 50%, αντιτίθεται στην απομάκρυνση του Ντόναλντ Τραμπ από την εξουσία.

Σοκ: Ένας στους 5 Αμερικανούς συμφωνεί με την εισβολή στο Καπιτώλιο - Αποκαλυπτική δημοσκόπηση

Αντίθετα, το 71% απάντησε πως τάσσεται κατά της εισβολής στο Καπιτώλιο με το 62% των ερωτηθέντων να απαντά ότι η επίθεση αποτελεί απειλή για το πολίτευμα.

Δημοσκόπηση ΗΠΑ
Ρεπουμπλικάνοι στην πλειοψηφία τους οι υποστηρικτές της εισβολής

Το 45% όσων τάχθηκαν υπέρ της εισβολής ανήκουν στους υποστηρικτές των Ρεπουμπλικάνων ενώ το ποσοστό των Δημοκρατικών που υποστηρίζουν την επίθεση φτάνει μόλις το 2% με το υπόλοιπο 96% να είναι κατά. Όσον αφορά τον υπαίτιο για όσα τραγικά διαδραματίστηκαν την Τετάρτη στην Ουάσιγνκτον, το 55% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η ευθύνη έχει ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Υπενθυμίζουμε πως τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στον χώρο του Καπιτωλίου στα επεισόδια που ξέσπασαν την Τετάρτη, ανάμεσά τους και μια γυναίκα η οποία πυροβολήθηκε από αστυνομικό, όταν προσπάθησε να εισβάλει σε αίθουσα του κτιρίου. Ενώ 52 πρόσωπα έχουν συλληφθεί, όπως ανακοίνωσε ο αρχηγός της αστυνομίας της μητροπολιτικής περιοχής της Ουάσινγκτον.

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση