Εισβολή στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ: Και πέμπτος νεκρός από τα επεισόδια - Ένας αστυνομικός

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 08 Ιανουαρίου 2021 09:06 Εισβολή στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ: Και πέμπτος νεκρός από τα επεισόδια - Ένας αστυνομικός

Αστυνομικός ο οποίος υπηρετούσε στο Καπιτώλιο έχασε τη ζωή του μετά την εισβολή οπαδών του Ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στην έδρα του Κογκρέσου, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN χθες Πέμπτη.

Πρόκειται για τον πέμπτο άνθρωπο που γίνεται γνωστό ότι έχασε τη ζωή του εξαιτίας της εισβολής οπαδών του Τραμπ, με σκοπό να εμποδιστεί το αμερικανικό Κογκρέσο να επικυρώσει τη νίκη του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, ανέφερε το CNN επικαλούμενο τρεις πηγές τις οποίες δεν κατονόμασε.

 

 

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ - ΜΠΕ, ο αστυνομικός Μπράιαν Σίκνικ "τραυματίστηκε" κατά τη διάρκεια συμπλοκής "με διαδηλωτές" την 6η Ιανουαρίου, και αφού επέστρεψε στις εγκαταστάσεις της USCP "κατέρρευσε", σύμφωνα με ανακοίνωση του σώματος που δόθηκε στη δημοσιότητα. "Διακομίστηκε σε νοσοκομείο όπου υπέκυψε στα τραύματά του" χθες βράδυ, προστίθεται.

Ο Σίκνικ είχε ενταχθεί στο σώμα το 2008. Για τον θάνατό του θα διενεργηθεί έρευνα από την αστυνομία της Ουάσινγκτον, την USCP και ομοσπονδιακές υπηρεσίες επιβολής του νόμου.

Υπενθυμίζεται ότι, μέχρι τώρα, από τα βίαια επεισόδια στο Καπιτώλιο, είχαν ανακοινωθεί τέσσερις θάνατοι: μίας γυναίκας από τα πυρά αστυνομικού, καθώς και άλλης μίας γυναίκας και δύο ανδρών από έκτακτα ιατρικά περιστατικά. Αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν, εκ των οποίων και αστυνομικοί, με έναν να χάνει τη ζωή του 24 ώρες μετά.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση