Ινδονησία: Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό επιζώντων μετά τον σεισμό των 6,2 βαθμών

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2021 16:51 Ινδονησία: Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό επιζώντων μετά τον σεισμό των 6,2 βαθμών

Συνεχίζονται οι έρευνες στην Ινδονησία μετά τον σεισμό των 6,2 Ρίχτερ που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 46 ανθρώπους και ανάγκασε χιλιάδες άλλους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους πανικόβλητοι.

Ενας μετασεισμός ταρακούνησε σήμερα το νησί Σουλαουέσι στην Ινδονησία, την ώρα που οι ομάδες διάσωσης δίνουν μάχη με τον χρόνο, αναζητώντας επιζώντες, στα συντρίμμια των κτιρίων που κατέρρευσαν. 

Η Αρχή Διαχείρισης Καταστροφών της χώρας έκανε γνωστό πως δεν έχουν αναφερθεί ζημιές ή θύματα από τον σημερινό μετασεισμό των 5 βαθμών στις περιοχές Μαμούτζου και Ματζένε.

Ο επικεφαλής της Αρχής Ντόνι Μονάρντο είπε σε τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα πως οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη διάσωση ανθρώπων που βρίσκονται παγιδευμένοι στα ερείπια.

Περισσότεροι από 820 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί και περίπου 15.000 έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους μετά τον σεισμό, σύμφωνα με την Αρχή. Ορισμένοι αναζήτησαν καταφύγιο στα βουνά, ενώ άλλοι έχουν κατακλύσει τα κέντρα υποδοχής σεισμοπαθών, όπως περιγράφουν αυτόπτες μάρτυρες.

Η χθεσινή σεισμική δόνηση των 6,2 βαθμών και οι μετασεισμοί που ακολούθησαν είχαν ως αποτέλεσμα να καταστραφούν περισσότερα από 400 σπίτια και δύο ξενοδοχεία, όπως και να ισοπεδωθεί ένα νοσοκομείο και το γραφείο του περιφερειακού κυβερνήτη, όπου, όπως οι αρχές είπαν στο Ρόιτερς, παραμένουν εγκλωβισμένοι άνθρωποι, κάτω από τα χαλάσματα.

Η Νουρ Σαμσιάχ είπε ότι ο γιος της, νοσηλευτής στο επάγγελμα, σκοτώθηκε την ώρα που εργαζόταν στο νοσοκομείο, το οποίο κατέρρευσε.

«Ο γιος μου βρισκόταν στο ισόγειο του κτιρίου και δεν πρόλαβε να τρέξει για να καλυφθεί», περιέγραψε.

Ο Αριάντο Άρντι από την Αρχή Ερευνών και Διάσωσης στο Μαμούτζου είπε στο Reuters πως οι επιχειρήσεις διάσωσης θα επικεντρωθούν σε δύο ξενοδοχεία.

Από την πλευρά της, η Ντουικορίτα Καρναουάτι, η επικεφαλής της μετεωρολογικής υπηρεσίας της χώρας, προειδοποίησε, σε δηλώσεις της σε τηλεοπτικά δίκτυα σήμερα, πως ένας ακόμη ισχυρός σεισμός είναι πιθανός και το μέγεθός του θα μπορούσε να φθάσει τους 7 βαθμούς, προτρέποντας τους κατοίκους να παραμείνουν μακριά από τις ακτές λόγω του κινδύνου ενός τσουνάμι.

Στοιχεία από τη μετεωρολογική υπηρεσία δείχνουν πως ο σεισμός των 6,2 βαθμών ήταν ανάλογος με τη σεισμική δόνηση του 1969 που προκάλεσε τσουνάμι και είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 64 άνθρωποι στο δυτικό Σουλαουέσι.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση