Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απίστευτες εικόνες: Χιόνι στην Σαχάρα και την Σαουδική Αραβία

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2021 20:47 Απίστευτες εικόνες: Χιόνι στην Σαχάρα και την Σαουδική Αραβία

Το χιόνι, λόγω της κακοκαιρίας, σε αρκετά σημεία έχει φτάσει και τους 40 πόντους σε αρκετές περιοχές της Σαουδικής Αραβίας. 

Η κακοκαιρία που πλήττει πολλές περιοχές και στο εξωτερικό, όχι μόνο στην χώρα μας, έφερε χιόνια ακόμα και στην Σαχάρα.

Οι εικόνες ερασιτέχνη φωτογράφου από την  «Πύλη προς την Σαχάρα» όπως λέγεται η πόλη Άιν Σέφρα που βρίσκεται σε υψόμετρο χιλίων μέτρων και περιβάλλεται από την Οροσειρά του Άτλαντα, δείχνουν το χιονισμένο τοπίο και αξίζει να σημειωθεί πως είναι η τρίτη φορά που οι αμμόλοφοι της Σαχάρας ασπρίζουν από χιόνι τα τελευταία σαράντα χρόνια.

Κι όμως οι καμήλες αντέχουν το πολικό ψύχος. Φωτογραφίες αλλά και βίντεο από την περιοχή Ασεέρ της Σαουδικής Αραβίας προκαλούν εντύπωση. Το χιόνι σε αρκετά σημεία έχει φτάσει και τους 40 πόντους με τους πολίτες να καταγράφουν το διαφορετικό τοπίο που δημιουργήθηκε, όπως μετέδωσε το Mega.

Η θερμοκρασία στην περιοχή έφτασε τους -2 βαθμούς κελσίου. Φαινόμενο εξαιρετικά σπάνιο αλλά όχι εντελώς ασυνήθιστο που για τους επιστήμονες αποδίδεται στην κλιματική αλλαγή.

Πυκνή χιονόπτωση και στην Τουρκία

Στα λευκά ντύθηκε και η Κωνσταντινούπολη από την Κυριακή ενώ από το πρωί ξεκίνησε ακόμα πιο πυκνή χιονόπτωση ακόμα και στο κέντρο της πόλης.

Κλειστά έμειναν για τουλάχιστον 12 ώρες τα στενά του Βοσπόρου λόγω του χιονιού. Σε αρκετούς δρόμους της πόλης το χιόνι έφτασε έως και τους 40πόντους.

Περισσότερα από 170 χωριά παραμένουν αποκλεισμένα στην Ανατολική και Νοτιοανατολική Τουρκία. Νταλίκες έχουν διπλώσει στα δύο.

Εκχιονιστικά μηχανήματα προσπαθούν να καθαρίσουν τους δρόμους έτσι ώστε να συνεχιστεί η κυκλοφορία.

πηγή: newsit.gr