"Χρειάζεσαι βοήθεια;"- Σερβιτόρα σώζει παιδί που κακοποιούσαν οι γονείς του χάρη στο ένστικτό της

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2021 18:45 "Χρειάζεσαι βοήθεια;"- Σερβιτόρα σώζει παιδί που κακοποιούσαν οι γονείς του χάρη στο ένστικτό της

"Αντιλήφθηκα ότι δεν έδιναν στο παιδί φαγητό. Αυτό ήταν το πρώτο πράγμα που τράβηξε την προσοχή μου" είπε η 31χρονη σερβιτόρα και εξήγησε πώς κατάλαβε ότι το παιδί ήταν θύμα κακοποίησης.

Το εγκώμιο μιας σερβιτόρας πλέκει η αστυνομία του Ορλάντο καθώς η νεαρή γυναίκα κατάφερε να σώσει ένα κακοποιημένο αγόρι από τους γονείς του, επικοινωνώντας κρυφά μαζί του στο εστιατόριο χωρίς εκείνοι να αντιληφθούν το παραμικρό. Σε συνέντευξη Τύπου στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής, η η 31χρονη Flavaine Carvalho εξήγησε πώς ακριβώς κατάλαβε ότι το παιδί ήταν θύμα κακοποίησης. 

Όπως αναφέρει το NBC, το περιστατικό σημειώθηκε ανήμερα της Πρωτοχρονιάς στο "Mrs. Potato Restaurant". Η οικογένεια ήρθε και έκατσε σε ένα από τα τραπέζια «όπως ακριβώς κάθε άλλη οικογένεια». «Αντιλήφθηκα ότι δεν έδιναν στο παιδί φαγητό. Αυτό ήταν το πρώτο πράγμα που τράβηξε την προσοχή μου» είπε η Carvalho που ήθελε να μιλήσει σχεδόν αμέσως το παιδί, αλλά απευθύνθηκε πρώτα στους γονείς, ρωτώντας δήθεν αδιάφορα αν υπήρχε κάποιο πρόβλημα με το φαγητό.   

Ο πατριός του αγοριού, ο 34χρονος Timothy Wilson επιχείρησε να διαβεβαιώσει την Carvalho ότι «όλα ήταν μια χαρά» προσθέτοντας πως το παιδί θα έτρωγε το δείπνο του στο σπίτι. «Μου φάνηκε πάρα πολύ παράξενο», θυμάται η Carvalho εξηγώντας ότι το παιδί είχε σημάδια κακοποίησης και παραμέλησης. «Το έβλεπα υπερβολικά σιωπηλό και θλιμμένο». Είχε μία πληγή από γδάρσιμο στο κεφάλι.  

Η σερβιτόρα επιχείρησε να ρωτήσει κρυφά το παιδί αν ήταν καλά, και εκείνο ένευσε στην αρχή θετικά. «Όμως δεν με έπεισε», λέει η Carvalho που επέστρεψε με ένα γραπτό μήνυμα σε χαρτί, δείχνοντάς το στο αγόρι πίσω από την πλάτη των γονιών του. «Χρειάζεσαι βοήθεια;» Μετά από επανειλημμένες προσπάθειες το αγόρι έκανε τελικά «ναι» με νόημα, επιβεβαιώνοντας τους φόβους της Carvalho. 

 

 

Η 31χρονη κάλεσε αμέσως την αστυνομία. Αξιωματικοί επενέβησαν και οι έρευνες οδήγησαν στην απαγγελία κατηγοριών. Ο πατριός του παιδιού συνελήφθη την ίδια ημέρα και του απαγγέλθηκαν κατηγορίας για κακοποίηση παιδιού τρίτου βαθμού. Οι έρευνες συνεχίστηκαν και στις 6 Ιανουαρίου απαγγέλθηκαν ακόμα βαρύτερες κατηγορίες στον πατριό ενώ συνελήφθη και η μητέρα, η 31χρονη Kristen Swann, για παραμέληση ανηλίκου και μη αναφορά της κακοποίησης στις αρχές.   

«Λέγοντας κάτι όταν είδε κάτι, η κα. Carvalho επέδειξε θάρρος και ενδιαφέρον για ένα παιδί που δεν είχε συναντήσει ποτέ στο παρελθόν, και είμαστε περήφανοι που κάποια σαν την κα. Carvalho ζει και εργάζεται στην κοινότητά μας» σημειώνει στην ανακοίνωσή του το αστυνομικό τμήμα του Ορλάντο.   

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση