Το Ισλαμικό Κράτος πίσω από το λουτρό αίματος στη Βαγδάτη

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2021 10:51 Το Ισλαμικό Κράτος πίσω από το λουτρό αίματος στη Βαγδάτη

Αυτό που όλοι υποψιάζονταν, έγινε πραγματικότητα τα ξημερώματα της Παρασκευής (22.01.2021) όταν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους ανέλαβαν την ευθύνη για τις πολύνεκρες επιθέσεις αυτοκτονίας στη Βαγδάτη.

Το Ισλαμικό Κράτος έστειλε δυο βομβιστές αυτοκτονίας σε κεντρική αγορά στη Βαγδάτη για διπλή βομβιστική επίθεση, την πρώτη ύστερα από 18 μήνες. Από το μακελειό της Πέμπτης έχασαν τη ζωή τους 32 άνθρωποι και άλλοι 110 τραυματίστηκαν.

Η επιχειρησιακή μέθοδος που επελέγη - την πυροδότηση των εκρηκτικών από τον πρώτο καμικάζι ακολούθησε η δεύτερη έκρηξη όταν συγκεντρώθηκε πλήθος για να προσφέρει βοήθεια στα θύματα - έχει χρησιμοποιηθεί και στο παρελθόν από το Ισλαμικό Κράτος, το οποίο είχε καταλάβει περίπου το ένα τρίτο του Ιράκ προελαύνοντας αστραπιαία το 2014.

Έπειτα από μακρά, αιματηρή και καταστροφική σύγκρουση, η ιρακινή κυβέρνηση ανακήρυξε τη νίκη της επί των τζιχαντιστών στα τέλη του 2017. Έκτοτε, πυρήνες τζιχαντιστών, που έχουν αποσυρθεί σε απομακρυσμένες ορεινές περιοχές και τομείς που καλύπτονται από έρημο, εξαπολύουν σποραδικά φονικές επιθέσεις.

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση βομβιστών-καμικάζι, την πιο πολύνεκρη των τελευταίων τριών ετών, με ανάρτηση του πρακτορείου «ειδήσεων» Amaq, οργάνου προπαγάνδας του, στην πλατφόρμα Telegram.

Πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση