Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ρωσία: Στους -35 βαθμούς Κελσίου εκπαιδεύονται οι στρατιώτες

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2021 16:21 Ρωσία: Στους -35 βαθμούς Κελσίου εκπαιδεύονται οι στρατιώτες

Πολικές θερμοκρασίες για την εκπαίδευση των στρατιωτών της Ρωσίας - Οι ελεύθεροι σκοπευτές καμουφλάρονται στο χιόνι για να μην φαίνονται στον εχθρό

Στη ρωσική Άπω Ανατολή, οι ελεύθεροι σκοπευτές γίνονται... ένα με το χιόνι, όπως μεταδίδουν τα ρωσικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με την ρωσική ιστοσελίδα «RussiaToday», οι προπονήσεις των ελεύθερων σκοπευτών γίνονται σε πολικές θερμοκρασίες με τους ίδιους να καμουφλάρονται στο χιόνι έτσι ώστε να μην φαίνονται στο εχθρό.

Σε ανακοίνωσή της, η υπηρεσία Τύπου του ρωσικού υπουργείου Άμυνας ανακοίνωσε ότι οι εξαντλητικές ασκήσεις πραγματοποιήθηκαν από ελεύθερους σκοπευτές στην περιοχή της Άπω Ανατολής του Τραινσμπαικάλ, σχεδόν πέντε χιλιάδες χιλιόμετρα ανατολικά της Μόσχας.

Στο πλαίσιο των πολεμικών παιχνιδιών, οι ελεύθεροι σκοπευτές προσπαθούν να πετύχουν το στόχο τους σε απόσταση έως και χιλίων μέτρων σε μία περιοχή όπου ο υδράργυρος είναι νύχτα-μέρα κολλημένος στους μείον 35 βαθμούς Κελσίου.

Ως η μεγαλύτερη χώρα που γειτνιάζει με τον Αρκτικό Ωκεανό, η χώρα του Βλαντιμίρ Πούτιν έχει μεγάλες βλέψεις στην Αρκτική και θεωρεί ότι διακυβεύονται στρατηγικά συμφέροντά της.

Η Ρωσία διαθέτει πόρους για να ενισχύσει τον έλεγχο στα βόρεια εδάφη της

Τα τελευταία χρόνια οι ανταγωνισμοί στην Αρκτική έχουν αυξηθεί με τη Ρωσία να διαθέτει τεράστιους πόρους για να ενισχύσει τον έλεγχο των βόρειων εδαφών της. Για το λόγο αυτό, η στρατιωτική μηχανή του Πούτιν είναι σε επαγρύπνηση.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, το Κεντρικό Ερευνητικό Ινστιτούτο Μηχανικής, ένα ρωσικό γραφείο στρατιωτικών σχεδίων που αναπτύσσει πυροβόλα όπλα, πυρομαχικά, αντιαρματικά συστήματα και άλλα, άνοιξε ξανά ένα ειδικό εργαστήριο για να δοκιμάσει εξοπλισμό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ακραίες καιρικές συνθήκες έως και μείον 60 Βαθμών Κελσίου και 60 βαθών Κελσίου.

Το εργαστήριο έπαψε να λειτουργεί τη δεκαετία του 1990 όταν έπεσε «θύμα» των σαρωτικών αμυντικών περικοπών λόγω της οικονομικής κρίσης και των ψυχρών σχέσεων της Σοβιετικής Ενωσης με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ.

Επιπλέον, τα αποθέματα ρωσικού πετρελαίου τείνουν να στερέψουν σε ορισμένες από τις πετρελαιοπηγές της Ρωσίας και η Αρκτική μπορεί να προσφέρει την καλύτερη εναλλακτική.

Πηγή: protothema.gr