Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Bernie Sanders «πουλάει» σαν τρελός! Από meme και κουκλάκι στο Google Street View

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2021 13:00 Ο Bernie Sanders «πουλάει» σαν τρελός! Από meme και κουκλάκι στο Google Street View

Η εμφάνιση του Bernie Sanders στην ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν, με μεγάλα γάντια από ανακυκλωμένα υλικά, χοντρό μπουφάν και καθισμένος σταυροπόδι, έγινε viral. Και συνεχίζει, αφού ο γερουσιαστής από το Βερμόντ δεν σταματά να είναι θέμα συζήτησης. 

Ο Bernie Sanders έγινε meme, τύπωσε μπλουζάκια για να στηρίξει ηλικιωμένους, έγινε πλεκτό – κούκλα και τώρα εμφανίζεται ακόμη και στο Google Maps Street View! Τη φωτογραφία του γερουσιαστή από το Βερμόντ, που έχει προσπαθήσει πολλάκις για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών, τράβηξε ο Brendan Smialowski. Και μέσα σε λίγα λεπτά έγινε… viral.

Τα memes προκάλεσαν γέλιο και φρενίτιδα. Αλλά επειδή πολλοί δεν έχουν την ικανότητα να δημιουργούν memes, ο Nick Sawhney, ο οποίος κάνει το μεταπτυχιακό του στο New York University, δημιούργησε ένα site που επιτρέπει στον οποιονδήποτε να «βάλει» τον Μπέρνι Σάντερς οπουδήποτε στον κόσμο με τη βοήθεια του Google Maps Street View.

Το ονόμασε «Put Bernie Anywhere» και άρχισαν να το κάνουν re-tweet οι φίλοι του Sawhney. Και έγινε (κι αυτό) viral. «Τρελάθηκα, γιατί ήταν κάτι σαν “Θεέ μου, γίνομαι viral”» είπε ο Sawhney στο Wired Magazine. «Μετά, τρελάθηκα γιατί έπρεπε να αποτρέψω το κρασάρισμα του site». Δεν απεφεύχθη το κρασάρισμα, αλλά ο μεταπτυχιακός φοιτητής στο NYU βρήκε βοήθεια στο Heroku, μια πλατφόρμα στο cloud που επιτρέπει σε εταιρείες να δημιουργήσουν, να διαθέσουν, να παρακολουθήσουν και να επεξεργαστούν εφαρμογές. Σε λίγες ώρες, το site λειτουργούσε και πάλι.

Για να τον δημιουργήσει, ο Sawhney χρησιμοποίησε την Google Maps API, προσθέτοντας ένα πεδίο για ερωτήσεις και σκηνικό για να τοποθετείται η φωτογραφία του Μπέρνι. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι με κάθε αίτημα ενδιαφερόμενου, το Google χρεώνει τον μεταπτυχιακό φοιτητή με ένα μικρό ποσό. Αφότου ο «Put Bernie Anywhere» έγινε viral, ο λογαριασμός έχει εκτοξευθεί στα ύψη και μια εκστρατεία crowdfunding έχει ήδη ξεκινήσει για την οικονομική στήριξη του εγχειρήματος.

Ο Bernie Sanders και πλεκτό κουκλάκι

Ο γερουσιαστής από το Βερμόντ, όμως, έγινε και συλλεκτική εκδοχή πλεκτού με βελονάκι.

Το αξιολάτρευτο πλεκτό κουκλάκι είναι δημιούργημα από το Tobey Time Crochet και είναι περίτεχνα φιλοτεχνημένο: τα αχτένιστα μαλλιά του Μπέρνι, τα γυαλιά του, η προστατευτική μάσκα που φορούσε και τα γάντια.

Με ύψος περίπου 23 εκατοστά, το πλεκτό κουκλάκι είναι καθισμένο, όπως ο γερουσιαστής καθόταν στην ορκωμοσία του 46ου Προέδρου των ΗΠΑ. «Ήδη είχα ένα λεπτομερές σχέδιο πλεξίματος με βελονάκι του Μπέρνι Σάντερς το οποίο είχα ετοιμάσει πριν ένα χρόνο και τώρα το επεξεργάζομαι για να συμπεριλάβω το μπουφάν και τα γάντια» έγραψε, σε ανάρτηση στη σελίδα της στο Facebook, η Tobey King.

«Είδα στις ειδήσεις ότι τον ρώτησε για τα γάντια ένας δημοσιογράφος και ξέρετε τι είπε; “Μόδα; Κάθε Αμερικανός έχει ανάγκη την επιταγή του των 2.000 δολαρίων!”» Και στο site της δίνει λεπτομερείς οδηγίες για το πώς μπορεί ένας ενδιαφερόμενος να πλέξει με βελονάκι το κουκλάκι.

«Είμαι η Tobey και είμαι μητέρα, σύζυγος και λάτρης κάθε είδους κροσέ» παρουσιάζεται η δημιουργός. «Κατάγομαι από το νότιο Τέξας, είμαι εδώ και εννιά χρόνια παντρεμένη και έχω δύο όμορφα παιδιά. Με την οικογένειά μου, μετακόμισα πρόσφατα στην Πολιτεία της Ουάσινγκτον. Έμαθα να πλέκω με βελονάκι το φθινόπωρο του 2012 όταν άφησα τη δουλειά μου για να είμαι σπίτι με την κόρη μου. Ξεκίνησα με καπέλα, κασκόλ και κουβέρτες και κάποια λίγα για μωρό. Μετά αποφάσισα ότι ήθελα να κάνω για την κόρη μου μια κούκλα που να μοιάζει σε μένα» προσθέτει.

Πηγή: newsit.gr