Ταϊλάνδη: Θρόνος για... τρεις - Ο βασιλιάς στέφει την ερωμένη του δεύτερη βασίλισσα

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2021 14:35 Ταϊλάνδη: Θρόνος για... τρεις - Ο βασιλιάς στέφει την ερωμένη του δεύτερη βασίλισσα

Εκτός από την επίσημη βασίλισσα και η επίσημη ερωμένη  θα φοράει στέμμα - Είναι ένα «δώρο γενεθλίων», σύμφωνα με τη Bild

Δύο βασίλισσες θα έχει από σήμερα η Ταϊλάνδη.

Στην επίσημη ερωμένη του, ο «Δον Ζουάν» της Ταϊλάνδης, βασιλιάς Μάζα Βαγιραλογκόρν, ή αλλιώς «βασιλιάς με το μπουστάκι», σχεδιάζει να κάνει δώρο γενεθλίων το στέμμα, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Bild».

Στην επίσημη βασίλισσα της χώρας, την ταπείνωση.

Ο βασιλιάς Μάχα, γνωστός και ως «Ράμα Χ», έρχεται να ταράξει τα νερά της μοναρχίας στην Ταϊλάνδη προσφέροντας στέμμα στην ερωμένη του, Σινεενάτ «Κόι» Βονγκβαζιραπάκντι.

Ο βασιλικός τίτλος θα είναι, σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Bild, ένα είδος δώρου για τα 36α γενέθλια της «Κόι» , 30 ημέρες αφότου εχθροί της διέρρευσαν αποκαλυπτικές selfie σε αντιμοναρχικούς ακτιβιστές.

Για την μέχρι τώρα μοναδική βασίλισσα της χώρας, τη 42χρονη Σουτίντα, η αναβάθμιση της ερωμένης σημαίνει «ταπείνωση».

Από το 2019 , η Βονγκβαζιραπάκντι είχε αναγορευτεί σε «Τσάο Κουν Πρα», δηλαδή επίσημη ερωμένη Ταϊλανδού μονάρχη, λίγους μήνες μετά τον γάμο του με τη βασίλισσα Σουτίντα. Τώρα όμως η ερωμένη αναβαθμίζεται...

Η Σινεενάτ είχε εκπαιδευτεί ως πιλότος στην πατρίδα της και στο εξωτερικό, υπηρέτησε στην προσωπική φρουρά του βασιλιά και το 2019 προβιβάστηκε σε ταγματάρχη.

Ωστόσο, τρεις μήνες αργότερα αποπέμφθηκε, επειδή δεν τα πήγαινε καλά με τη βασίλισσα. Έκτοτε οδηγήθηκε στη φυλακή, αν και παρέμεινε άγνωστο πού ακριβώς.
Όπως αναφέρει το γερμανικό δημοσίευμα, η επίσημη ερωμένη του βασιλιά κρατείτο στη φυλακή υψίστης ασφαλείας Μπανγκ Κουάνγκ, όπου οι κρατούμενοι, ανάμεσά τους έμποροι ναρκωτικών, παρακολουθούνται διαρκώς από κάμερες ασφαλείας.

Σύμφωνα, όμως, με τον ειδικό σε θέματα που αφορούν στην Ταϊλάνδη, Άντριου ΜακΓκρέγκορ Μάρσαλ, η Σινεενάτ ήταν τρόφιμος στη γυναικεία πτέρυγα άλλης φυλακής στην Μπανγκόκ. Ωστόσο, το περασμένο φθινόπωρο έδωσε εντολή για την αποφυλάκισή του και τώρα την αναβαθμίζει σε δεύτερη βασίλισσα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο βασιλιάς της Ταιλάνδης έχει παντρευτεί τέσσερις φορές κι έχει αποκτήσει επισήμως επτά παιδιά.

Την ώρα που αναβαθμίζει την επίσημη ερωμένη, κυκλοφορούν φήμες ότι ο βασιλιάς της Ταϊλάνδης έχει μακρύ ...χέρι.

Φέρεται να ξυλοφόρτωσε την αδελφή του, πριγκίπισσα Σιριντχόρν, που κυκλοφορεί το τελευταίο διάστημα με αναπηρικό αμαξίδιο. Επισήμως η 65χρονη πριγκίπισσα τραυματίστηκε και στα δύο πόδια της ενώ έτρεχε και διακομίστηκε σε νοσοκομείο, όπου χειρουργήθηκε .

Όμως ο δημοσιογράφος ΜακΓκρέκορ Μάρσαλ διατηρεί τις επιφυλάξεις τους γράφοντας στο Twitter:

«Την περασμένη εβδομάδα άκουσα για πρώτη φορά φήμες ότι ο Βαγιραλονγκόρν επιτέθηκε στην αδελφή του. Αλλά μου φάνηκαν τόσο τραβηγμένες, που τις θεώρησα κουτσομπολιό». Τώρα, όμως, όπως λέει, αδυνατεί να πιστέψει ότι η Σιριντχόρν τραυματίστηκε ταυτόχρονα και στα δύο πόδια ενώ έτρεχε.

Πηγή: protothema.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση