Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λιονταράκι γεννήθηκε με τεχνητή γονιμοποίηση - Το βάφτισαν Σίμπα και το ταΐζουν με μπιμπερό (video)

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2021 16:56 Λιονταράκι γεννήθηκε με τεχνητή γονιμοποίηση - Το βάφτισαν Σίμπα και το ταΐζουν με μπιμπερό (video) (φωτο Reuters)

Ένα λιονταράκι, ο Σίμπα, γεννήθηκε με τη μέθοδο της τεχνητής γονιμοποίησης για πρώτη φορά στην Σιγκαπούρη. Το ευτυχές γεγονός ανακοίνωσε ο Ζωολογικός Κήπος της χώρας αυτής της νοτιοανατολικής Ασίας σήμερα, Τρίτη (26.01.2021).

Το λιονταράκι που γεννήθηκε τον Οκτώβριο είναι «υγιές και περίεργο», ανακοίνωσε η Wildlife Reserves Singapore, η οποία διαχειρίζεται ζωολογικά πάρκα της χώρας.

Τον Σίμπα μεγαλώνει η μαμά του, η Κάιλα, αλλά δεν θα γνωρίσει τον πατέρα του, τον Μουσάφα, ένα λιοντάρι της Αφρικής που πέθανε αφότου είχε γίνει η τεχνητή γονιμοποίηση.

«Ο Μουσάφα (σ.σ. ο πατέρας του Σίμπα) έζησε ως την προχωρημένη ηλικία των 20 ετών, αλλά δεν είχε κάνει λιονταράκια όσο ζούσε διότι η επιθετική του συμπεριφορά δεν είχε επιτρέψει να ζευγαρώσει επιτυχώς με θηλυκά», διευκρινίζει η Wildlife Reserves Singapore στην ανακοίνωσή της.

Οι γεννήσεις λιονταριών με τεχνητή γονιμοποίηση είναι ακόμη σπάνιες. Η πρώτη επιτυχημένη τεχνητή γονιμοποίηση που επέτρεψε την γέννηση δύο λιονταριών είχε γίνει το 2018 στην Νότια Αφρική.

Ο Ζωολογικός Κήπος της Σιγκαπούρης έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο, στο οποίο μπορεί κανείς να δει το μικρό λιονταράκι, το οποίο πήρε το όνομά του από τον Σίμπα, τον ήρωα της ταινίας «Ο Βασιλιάς των Λιονταριών» της Disney, να πίνει γάλα με το μπιμπερό και να παίζει μπάλα.

Ο πληθυσμός των λιονταριών που ζουν στο φυσικό τους περιβάλλον έχει μειωθεί κατά περισσότερο από 40% τις δύο τελευταίες δεκαετίες. Υπολογίζεται ότι 23.000 ως 39.000 είναι αυτά που εξακολουθούν να ζουν στη φύση, σύμφωνα με την Διεθνή Ένωση για την Διατήρηση της Φύσης.

Ωστόσο η μη κυβερνητική αυτή οργάνωση θεωρεί «ευάλωτο» το είδος.

Το λιονταράκι, το οποίο εξακολουθεί μέχρι στιγμής να μεγαλώνει μαζί με τη μαμά του μακριά από τα μάτια των επισκεπτών, έχει αρχίσει τώρα να τρώει μικρά κομμάτια κρέας, ενώ συνεχίζει να θρέφεται με γάλα.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ