Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σουηδία: Απαγορεύεται η εκτροφή βιζόν το 2021 λόγω κορονοϊού

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2021 19:30 Σουηδία: Απαγορεύεται η εκτροφή βιζόν το 2021 λόγω κορονοϊού

Η Σουηδία θα απαγορεύσει την εκτροφή βιζόν το 2021 ώστε να αποτρέψει τον κίνδυνο εξάπλωσης στους ανθρώπους παραλλαγμένων στελεχών του νέου κορωνοϊού.

Η γειτονική Δανία, μια από τις μεγαλύτερες στον κόσμο παραγωγούς γούνας για τη βιομηχανία της μόδας, σφαγίασε το σύνολο των εκτρεφόμενων βιζόν στη χώρα, περίπου 17 εκατομμύρια, τον Νοέμβριο μετά τα ξεσπάσματα κορονοϊού σε εκατοντάδες εκτροφεία και τον εντοπισμό από τις αρχές παραλλαγμένων στελεχών του ιού μεταξύ των ανθρώπων.

Η Σουηδία κατέγραψε μολύνσεις από κορονοϊό σε αρκετά εκτροφεία βιζόν, αν και οι αρχές δήλωσαν τον Δεκέμβριο πως τα ζώα δεν βρέθηκε να είναι φορείς του παραλλαγμένου στελέχους όπως φαίνεται να συνέβη στη Δανία.

“Στη Σουηδία, το παραλλαγμένο στέλεχος του ιού δεν έχει περάσει, ευτυχώς, στα εκτροφεία βιζόν”, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Αγορών Περ Μπόλουντ σε συνέντευξη Τύπου. “Όμως η βιομηχανία βιζόν παραμένει ένας περαιτέρω παράγοντας κινδύνου που θα πρέπει να λάβουμε υπόψη στη μάχη κατά του κορονοϊού”, είπε. Η Δανία απαγόρευσε επίσης την εκτροφή βιζόν έως το 2022.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ