Ρωσία: Έρευνες και στους συνεργάτες του Ναβάλνι - Ποιος μπήκε στο στόχαστρο

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2021 13:40 Ρωσία: Έρευνες και στους συνεργάτες του Ναβάλνι - Ποιος μπήκε στο στόχαστρο

Μετά τον Αλεξέι Ναβάλνι στο στόχαστρο μπαίνει στενός συνεργάτης του επικριτή του Κρεμλίνου.

Συγκεκριμένα, Ρώσοι ερευνητές ανακοίνωσαν σήμερα ότι ξεκίνησαν ποινική έρευνα για τον Λεονίντ Βολκόφ, έναν στενό σύμμαχο του φυλακισμένου επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι, λίγες ώρες πριν από την έναρξη της εξέτασης από δικαστήριο της έφεσης του.

Η έρευνα εις βάρος του Βολκόφ, ο οποίος τώρα βρίσκεται εκτός Ρωσίας, εντάσσεται στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης με στόχο τους συνεργάτες του Ναβάλνι έπειτα από τις διαδηλώσεις το περασμένο Σάββατο με χιλιάδες ανθρώπους και με αίτημα την απελευθέρωσή του.

Σήμερα αναμένεται να εξεταστεί η έφεση που έχει ασκήσει ο Ναβάλνι επί τις 30ήμερης φυλάκισής του για φερόμενες παραβιάσεις της αποφυλάκισής του υπό όρους, κάτι το οποίο ο ίδιος αρνείται.

Η Ερευνητική Επιτροπή, η οποία ερευνά σοβαρά αδικήματα, κατηγορεί με ανακοίνωσή της τον Βολκόφ ότι κάλεσε εφήβους να συμμετάσχουν στις διαδηλώσεις του Σαββάτου, τις οποίες χαρακτηρίζει παράνομες.

Η αστυνομία φέρεται ότι συνέλαβε σχεδόν 4.000 ανθρώπους στις διαδηλώσεις στη Μόσχα και δεκάδες άλλους σε άλλες πόλεις.

Το πρακτορείο ειδήσεων Interfax επικαλούμενο σήμερα μια πηγή μετέδωσε ότι η αστυνομία συνέλαβε έναν 20χρονο Τσετσένο φυγά, ο οποίος εμφανίζεται σε οπτικό υλικό από τις διαδηλώσεις να εμπλέκεται σε βίαιη αντιπαράθεση με αστυνομικούς.

Οι υποστηρικτές του Ναβάλνι σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν νέες διαδηλώσεις την Κυριακή, τις οποίες οι αρχές έχουν επίσης χαρακτηρίσει παράνομες.

Αργά χθες το βράδυ, η αστυνομία πραγματοποίησε μαζικές έρευνες στα σπίτια υποστηρικτών του Ναβάλνι και σε άλλους χώρους που συνδέονται με εκείνον, συλλαμβάνοντας πολλά άτομα, ανάμεσά τους και τον αδελφό του Όλεγκ, για φερόμενη παραβίαση των περιοριστικών μέτρων κατά του κορονοϊού.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση