Ρωσία: Τουλάχιστον 26 συλλήψεις έξω από το δικαστήριο όπου πρόκειται να εμφανιστεί ο Ναβάλνι (pics)

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 02 Φεβρουαρίου 2021 11:24 Ρωσία: Τουλάχιστον 26 συλλήψεις έξω από το δικαστήριο όπου πρόκειται να εμφανιστεί ο Ναβάλνι (pics) (φωτο Reuters)

Η αστυνομία της Ρωσίας άρχισε την Τρίτη (2/2) να συλλαμβάνει ανθρώπους που συγκεντρώνονται κοντά στο δικαστήριο της Μόσχας που πρόκειται να εξετάσει το ενδεχόμενο να επιβάλει ποινή φυλάκισης στον επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι. Αυτό αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες δημοσιογράφοι και η ΜΚΟ OVD-Info.

Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, όπως αναφέρουν τοπικά ΜΜΕ, έχουν αναπτυχθεί κοντά στο δικαστήριο. Σύμφωνα με δημοσιογράφους που βρίσκονται στο σημείο και τη ΜΚΟ OVD-Info, η αστυνομία εθεάθη να συλλαμβάνει τουλάχιστον 24 ανθρώπους.

Δείτε φωτογραφίες:

Το δικαστήριο θα εξετάσει σήμερα, Τρίτη (2/2), αν θα επιβάλει στον Ναβάλνι ποινή φυλάκισης έως τριάμισι ετών σε μια υπόθεση που έχει προκαλέσει διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα και συζήτηση για νέες δυτικές κυρώσεις. Η ομάδα του επικριτή του Κρεμλίνου είχε απευθύνει έκκληση για την πραγματοποίηση διαδηλώσεων μπροστά από το δικαστήριο.

Η εξειδικευμένη μη κυβερνητική οργάνωση OVD-Info ανακοίνωσε πως έχουν συλληφθεί τουλάχιστον 24 άνθρωποι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή φωτογραφιών: Reuters

Προσαρμοσμένη αναζήτηση