AstraZeneca: Εμβόλιο επόμενης γενιάς για να «σκοτώνει» και τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού - Πότε θα είναι έτοιμο

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 03 Φεβρουαρίου 2021 16:48 AstraZeneca: Εμβόλιο επόμενης γενιάς για να «σκοτώνει» και τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού - Πότε θα είναι έτοιμο

«Το συντομότερο δυνατό» θα έχει έτοιμο εμβόλιο και κατά των μεταλλάξεων του κορωνοϊού η AstraZeneca σύμφωνα με τον Μενέλαο Πάγκαλο. Αναλυτικά το χρονοδιάγραμμα για έρευνες, δοκιμές και κυκλοφορία. Τι λέει η εταιρία για τα πρώτα της εμβόλια και τον ηλικιακό παράγοντα.

Οι εξελίξεις «τρέχουν» και για τις μεταλλάξεις του «αόρατου εχθρού». Η AstraZeneca και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης έχουν ως στόχο την παραγωγή εμβολίων κατά του κορωνοϊού της επόμενης γενιάς –τα οποία θα προστατεύουν από τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού– ήδη από το φθινόπωρο, πριν από τον χειμώνα στο Βόρειο Ημισφαίριο.

Αυτό δήλωσε ο επικεφαλής του τομέα έρευνας της εταιρείας Mene Pangalos (Μενέλαος Πάγκαλος), καθώς όταν ερωτήθηκε αν η AstraZeneca μπορεί να παραγάγει εμβόλιο της επόμενης γενιάς κατά των νέων παραλλαγών του ιού, απάντησε: «Το συντομότερο δυνατόν».

«Καταβάλλουμε μεγάλες προσπάθειες για να έχουμε κάτι έτοιμο το φθινόπωρο, άρα εντός του έτους», είπε προσθέτοντας ότι το χρονοδιάγραμμα περιλαμβάνει την εργαστηριακή έρευνα και τις κλινικές δοκιμές των νέων εμβολίων.

Στόχος είναι να είμαστε έτοιμοι για τον χειμώνα, δήλωσε το στέλεχος της AstraZeneca κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Η AstraZeneca και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης είναι βέβαιοι ότι το εμβόλιο θα είναι αποτελεσματικό κατά της περισσότερο μολυσματικής παραλλαγής που εντοπίσθηκε στην Βρετανία και έχει εξαπλωθεί σε ολόκληρο τον κόσμο, δήλωσε ο Andrew Pollard, διευθυντής του Τομέα των Εμβολίων της Οξφόρδης.

Τα εμβόλια της AstraZeneca και οι ηλικίες

Και οι δύο δήλωσαν ότι πλησιάζουν στην εξασφάλιση δεδομένων ότι το εμβόλιό τους κατά της Covid-19 είναι αποτελεσματικό και στις ομάδες των ηλικιωμένων, τονίζοντας ότι τα στοιχεία δείχνουν ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές και γι’ αυτήν την ηλικιακή ομάδα.

Σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες η χρήση του εμβολίου της AstraZeneca συνιστάται για τα άτομα κάτω των 65 και σε ορισμένες περιπτώσεις, κάτω των 60 ετών, καθώς δεν υπάρχουν επαρκή δεδομένα γι’ αυτήν την ηλικιακή ομάδα.

Τα αποτελέσματα των δοκιμών της Φάσης ΙΙΙ του εμβολίου στις ΗΠΑ θα είναι διαθέσιμα σε έναν ή δύο μήνες», διευκρίνισε ο επικεφαλής του τομέα έρευνας της εταιρείας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση