Αλεξέι Ναβάλνι: Νεκρός ο Ρώσος γιατρός που τον φρόντισε

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 04 Φεβρουαρίου 2021 20:01 Αλεξέι Ναβάλνι: Νεκρός ο Ρώσος γιατρός που τον φρόντισε
Ο Sergei Maksimishin ήταν ο υπεύθυνος της ΜΕΘ του νοσοκομείου που ο Αλεξέι Ναβάλνι μεταφέρθηκε όταν δηλητηριάστηκε – Χρειάστηκε να νοσηλευτεί αιφνίδια και κατέληξε σε μερικές ώρες

Νεκρός από «ξαφνικό έμφραγμα» είναι ο Ρώσος γιατρός που φρόντισε τον Αλεξέι Ναβάλνι, όταν δηλητηριάστηκε από Νόβιτσοκ στη Ρωσία.

Ο Sergei Maksimishin ήταν ο υπεύθυνος της ΜΕΘ του νοσοκομείου, όταν ο αρχηγός της αντιπολίτευσης μεταφέρθηκε μετά τη δηλητηρίασή του.

Στην αρχή, τόσο το νοσοκομείο όσο και οι ρωσικές αρχές διέψευσαν κατηγορηματικά ότι ο Ναβάλνι είχε συμπτώματα δηλητηρίασης από νευρικό παράγοντα, κάτι που ανιχνεύτηκε όταν μεταφέρθηκε εσπευσμένα στη Γερμανία, για να λάβει θεραπεία.

Ο γιατρός κατέληξε στη ΜΕΘ που φρόντισε τον Ναβάλνι, ωστόσο οι αρχές αρνούνται ότι είχε συμπτώματα κορωνοϊού. Αναφορές υποστηρίζουν ότι ξαφνικά η πίεσή του ανέβηκε και ότι πέθανε από έμφραγμα.

navalny_doctor

Συνάδελφός του που τον είδε αυτήν την εβδομάδα υποστηρίζει ότι ο θάνατός του ήταν πολύ απροσδόκητος. Εκπρόσωπος των αρχών επέμεινε ότι δεν υπήρχε κάποιο ιδιαίτερο υπόβαθρο για τον θάνατό του.

«Ο άνθρωπος ήταν άρρωστος. Πέθαναν οι γονείς του αυτόν τον χρόνο. Ο ίδιος πέθανε στη δουλειά, σε μονάδα εντατικής θεραπείας, όπου εργαζόταν».

Σύμφωνα με τις αρχές, ήταν στο νοσοκομείο, μπήκε στη μονάδα εντατικής θεραπείας και πέθανε, αφότου χρειάστηκε να νοσηλευτεί επειγόντως χθες.

Αν και οι γιατροί κατάφεραν να ρίξουν την πίεσή του, η καρδιά του δεν το άντεξε.

πηγή: protothema.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση