Προκλητικός Ακάρ: Αποστρατιωτικοποιήστε τα νησιά σας, αφού μιλάτε για φιλία

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 09 Φεβρουαρίου 2021 10:23 Προκλητικός Ακάρ: Αποστρατιωτικοποιήστε τα νησιά σας, αφού μιλάτε για φιλία (φωτο Reuters)

"Αφού μιλάτε για φιλία, τότε αποστρατικοποιήστε τα νησιά!", είπε σε συνέντευξή του ο Χουλουσί Ακάρ.

Προκαλεί ξανά ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, με τη γνωστή ρητορική περί αποστρατικοποίησης των ελληνικών νησιών.

"Αξιωματούχοι πραγματοποίησαν 78 επισκέψεις στα νησιά που βρίσκονται μπροστά μας , δίπλα μας. Αυτές είναι προκλήσεις! Αφού μιλάτε για φιλία, τότε αποστρατικοποιήστε τα νησιά!", είπε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Aksam, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ, θέτοντας για μια ακόμη φορά το "αίτημα" της Τουρκίας. Μάλιστα, ο Τούρκος υπουργός έκανε λόγο για "προκλητικές επισκέψεις Ελληνων αξιωματούχων" στα νησιά.

Για το "καθεστώς αποστρατικοποίησης" των νησιών

Και συμπλήρωσε: "Οι Έλληνες στρατικοποίησαν 16 από τα 23 νησιά που πρέπει να είναι σε καθεστώς αποστρατικοποίησης. Παρά τις συνθήκες Λωζάννης και Παρισίων. Ρώτησα στην υπουργό Άμυνας της Γερμανίας. Ποιός έχει επεκτατικές βλέψεις; Δεν υπάρχει άλλη χώρα στον κόσμο που έχει χωρικά ύδατα 6 μίλια και εναέριο χώρο 10 μίλια", ανέφερε στη συνέντευξή του.

Επίθεση Ακάρ και κατά του υπουργού Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλου

Ο Ακάρ στράφηκε και κατά του Έλληνα υπουργού Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλου αναφέροντας:

"Tώρα στις πύλες της Ευρώπης προσπαθούν να καλύψουν τις παρανομίες τους και προσπαθούν να εξηγήσουν προβλήματα που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Ο Έλληνας υπουργός είπε σε υπουργό της Γερμανίας πως "τρεις φορές φτάσαμε στα πρόθυρα πολέμου με την Τουρκία”. Βλέπουν όνειρα. Δεν έχουμε ούτε σκέψεις, ούτε σχέδια. Ο Έλληνας υπουργός ζήτησε από την Γερμανίδα ομόλογο του την ακύρωση της παράδοσης των υποβρυχίων και των ανταλλακτικών. Η Γερμανία αρνήθηκε το αίτημα αυτό".

Ως προς το ζήτημα των S-400, δήλωσε: "Είπαμε στις ΗΠΑ πως είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε στο ίδιο μοντέλο που εφαρμόζεται με τους S-300 στην Κρήτη. Δεν σημαίνει πως θα τα χρησιμοποιούμε συνέχεια τα συστήματα αυτά. Θα χρησιμοποιηθούν μόνο σε περίπτωση απειλής και αυτό το αποφασίζουμε εμείς".

Πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση