Βρετανία: Περιοριστικά μέτρα μέχρι να εμβολιαστούν όλοι

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2021 10:28 Βρετανία: Περιοριστικά μέτρα μέχρι να εμβολιαστούν όλοι

Η Βρετανία μπορεί να χρειαστεί να διατηρήσει “κάποια μέτρα” για να περιορίσει την εξάπλωση του κορωνοϊού έως ότου εμβολιαστεί κατά της νόσου αυτής όλος ο πληθυσμός της ενηλίκων, όπως δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος της Υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας Σούζαν Χόπκινς.

Κάποια μέτρα μπορεί να χρειαστεί να παραμείνουν σε ισχύ και πέραν αυτού, πρόσθεσε.

“Νομίζω ότι θα έχουμε κάποια μέτρα σε ισχύ έως ότου όλος ο πληθυσμός εμβολιαστεί, τουλάχιστον όλος ο πληθυσμός των ενηλίκων”, δήλωσε στο Sky News. 

“Ακόμη και τότε πιστεύω ότι θα χρειάζεται να μάθουμε περισσότερα για τη μετάδοση προτού μπορέσουμε να τα απελευθερώσουμε όλα και να επιστρέψουμε στη ζωή μας όπως ήταν”, πρόσθεσε.

Μέχρι στιγμής η Βρετανία έχει χορηγήσει την πρώτη δόση εμβολίων κατά της COVID-19 σε περίπου 13,5 εκατομμύρια ανθρώπους ενώ έχει εισαγάγει επίσης νέους αυστηρούς συνοριακούς ελέγχους, οι οποίοι καθιστούν παράνομο να πάει κανείς διακοπές, για να αποτρέψει την είσοδο στη χώρα νέων παραλλαγμένων στελεχών του νέου κορωνοϊού.

Μέλη του υπουργικού συμβουλίου, μεταξύ των οποίων και μέλη του Συντηρητικού Κόμματος του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, έχουν δεχθεί κριτική για την μετάδοση συγκεχυμένων μηνυμάτων όσον αφορά την χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων.

Πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση