Εμβόλιο κορωνοϊού: Αίτηση για έγκριση στην ΕΕ κατέθεσε η Johnson & Johnson

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2021 20:43 Εμβόλιο κορωνοϊού: Αίτηση για έγκριση στην ΕΕ κατέθεσε η Johnson & Johnson

Το εμβόλιο έχει υποβληθεί σε αξιολόγηση από τον ΕΜΑ από την 1η Δεκεμβρίου. Τα τρία εμβόλια που έχουν λάβει έγκριση για την ευρωπαϊκή αγορά είναι αυτά της AstraZeneca, των Pfizer/BioNTech και της Moderna.

Ο αμερικανικός φαρμακευτικός κολοσσός Johnson & Johnson κατέθεσε αίτηση για έγκριση του εμβολίου του στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ανακοίνωσε σήμερα ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) διευκρινίζοντας ότι μια απόφαση αναμένεται τον Μάρτιο.

Την αίτηση χαιρέτισε μέσω tweet και η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

 

 

Το εμβόλιο αυτό που είναι μιας δόσης μόνο θα είναι το τέταρτο που θα εγκριθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, εάν λάβει το πράσινο φως από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, που έχει την έδρα του στο Άμστερνταμ.

"Ο EMA έλαβε αίτηση χορήγησης άδειας κυκλοφορίας για ένα εμβόλιο κατά της Covid-19 που ανέπτυξε η Janssen-Cilag International N.V. ", ανακοίνωσε ο ευρωπαϊκός οργανισμός, αναφερόμενος στην ευρωπαϊκή θυγατρική της Johnson & Johnson.

 

 

Οι Ευρωπαίοι ειδικοί "θα μπορούσαν να διατυπώσουν μια γνώμη στα μέσα Μαρτίου 2021, υπό την προϋπόθεση ότι τα στοιχεία της εταιρείας για την αποτελεσματικότητα, την ασφάλεια και την ποιότητα του εμβολίου είναι επαρκώς πλήρη και πειστικά", σύμφωνα με τον EMA.

πηγή: news247.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση