Έρχεται το εμβόλιο της Johnson & Johnson: Αποτελεσματικό και ασφαλές, πράσινο φως από τον FDA

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2021 16:54 Έρχεται το εμβόλιο της Johnson & Johnson: Αποτελεσματικό και ασφαλές, πράσινο φως από τον FDA

Το εμβόλιο της Johnson & Johnson αναμένεται να εγκριθεί για κατεπείγουσα χρήση από τον ομοσπονδιακό οργανισμό φαρμάκων των ΗΠΑ

Ευχάριστα νέα από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, καθώς όπως έγινε γνωστό ο ομοσπονδιακός οργανισμός τροφίμων και φαρμάκων (FDA) έκρινε πως το εμβόλιο της Johnson & Johnson για τον κορωνοϊό είναι ασφαλές και αποτελεσματικό, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για να εγκριθεί η χρήση του.

Η τελική απόφαση του FDA αναμένεται να παρθεί την Παρασκευή όπου θα συνεδριάσει την έγκριση κατεπείγουσας χρήστης του συγκεκριμένου εμβολίου. Σε περίπτωση που δοθεί το πράσινο φως, το εμβόλιο της Johnson & Johnson προστίθεται στη φαρέτρα των αρχών στις ΗΠΑ στη μάχη κατά της πανδημίας, μαζί με αυτά των Pfizer/BioNTech και της Moderna.

Η ίδια η εταιρεία ανέφερε τον περασμένο μήνα πως το εμβόλιο ήταν 66% αποτελεσματικό στην πρόληψη της COVID-19 σε μια μεγάλη παγκόσμια δοκιμή τελευταίου σταδίου εναντίον πολλαπλών στελεχών του κορωνοϊού. Το επίπεδο προστασίας του εμβολίου κυμάνθηκε από 72% στις Ηνωμένες Πολιτείες, έως 66% στη Λατινική Αμερική και 57% στη Νότια Αφρική.

Η ίδια η Johnson & Johnson ανακοίνωσε επίσης ότι το εμβόλιο αποτρέπει κατά 100% τις νοσηλείες και τους θανάτους. Το εμβόλιο της εταιρείας, αναμένεται να είναι το πρώτο εμβόλιο μιας δόσης που θα πάρει έγκριση από τις αμερικανικές αρχές.

Αίτημα έγκρισης και στον ΠΟΥ

Υπενθυμίζουμε ότι η Johnson & Johnson ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι υπέβαλε δεδομένα στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για καταχώρηση επείγουσας χρήσης του εμβολίου της κατά της COVID-19, τα οποία θα επιτρέψουν μια ευρύτερη πρόσβαση για το μονοδοσικό εμβόλιό της.

Η J&J ανέφερε πως η καταχώρηση επείγουσας χρήσης είναι προαπαιτούμενο για την προμήθεια εμβολίων στον πρόγραμμα εμβολίων COVAX, υπό την ηγεσία και του ΠΟΥγείας, το οποίο έχει σκοπό τη διανομή δόσεων σε φτωχές χώρες και χώρες μέσου εισοδήματος.

Το εμβόλιο της J&J χορηγείται σε μία δόση και μπορεί να αποθηκευθεί σε κανονικές θερμοκρασίες ψυγείου, ένα χαρακτηριστικό του εμβολίου που το καθιστά ελκυστικό για χώρες με σχετικά αδύναμες υποδομές υγειονομικής περίθαλψης. Το εμβόλιο χορηγείται ήδη στη Νότια Αφρική, για πρώτη φορά εκτός μιας μεγάλης κλινικής δοκιμής.

Πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση