ΗΠΑ: «Έπεσε» το κυριότερο εμπόδιο για μια διεθνή συμφωνία στη φορολόγηση των κολοσσών του διαδικτύου

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2021 20:41 ΗΠΑ: «Έπεσε» το κυριότερο εμπόδιο για μια διεθνή συμφωνία στη φορολόγηση των κολοσσών του διαδικτύου ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΙΝΤΙΜΕ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ήραν το κυριότερο εμπόδιο για την υιοθέτηση μιας διεθνούς συμφωνίας για τη φορολόγηση των κολοσσών του διαδικτύου, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Η Αμερικανίδα υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν είπε στους ομολόγους της, στη σύνοδο της G20, ότι η Ουάσινγκτον εγκαταλείπει την πρόταση που είχε θέσει στο τραπέζι το 2019 η προηγούμενη κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ, για την εφαρμογή μιας ρήτρας «ασφαλούς λιμένα».

Με τη ρήτρα αυτή οι μεγάλες διαδικτυακές εταιρείες θα είχαν τη δυνατότητα να επιλέξουν αν θα δεχτούν το νέο φορολογικό σύστημα, σε εθελοντική βάση, ή θα συνεχίσουν με το ισχύον.

Η Γαλλία χαιρέτισε αμέσως την αλλαγή στάσης της Ουάσινγκτον, εκτιμώντας ότι πλέον είναι εφικτό να επιτευχθεί μια συμφωνία, μέχρι το καλοκαίρι.

Οι διαπραγματεύσεις διεξάγονται στο πλαίσιο του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

Η εγκατάλειψη αυτής της ρήτρας του «ασφαλούς λιμένα» από την Ουάσινγκτον συνιστά «ένα τεράστιο βήμα προς τα εμπρός στον δρόμο μας για την επίτευξη συμφωνίας μέχρι τα τέλη του καλοκαιριού», ανέφερε επίσης ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Όλαφ Σολτς, στο περιθώριο της συνόδου της G20.

Οι διαπραγματεύσεις αφορούν δύο κυρίως θέματα: το ελάχιστο ύψος του φόρου αλλά και το σε ποια χώρα θα καταβάλλεται αυτός.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση