Γερμανία: Η Μέρκελ είναι έτοιμη να παρατείνει το lockdown μέχρι τις 28 Μαρτίου

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 02 Μαρτίου 2021 13:33 Γερμανία: Η Μέρκελ είναι έτοιμη να παρατείνει το lockdown μέχρι τις 28 Μαρτίου (φωτο Reuters)

Η Γερμανία σχεδιάζει να παρατείνει το lockdown κατά του κορωνοϊού μέχρι τις 28 Μαρτίου, όμως μερικοί περιορισμοί θα χαλαρώσουν από τις 8 Μαρτίου. Όπως μεταδίδει το Focus Online, υπάρχει ένα σχέδιο συμφωνίας ενόψει των συνομιλιών ανάμεσα στην καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τους επικεφαλής των 16 ομόσπονδων κρατιδίων.

Η Άνγκελα Μέρκελ πρόκειται να συζητήσει τις επιλογές για το lockdown αύριο, Τετάρτη, με τους επικεφαλής των κρατιδίων, καθώς τα κρούσματα του κορωνοϊού στη Γερμανία ξεπέρασαν τα 2,4 εκατομμύρια. 

Υπενθυμίζεται ότι το προηγούμενο 24ωρο στην Γερμανία καταγράφηκαν 3.943 κρούσματα κορωνοϊού, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ. Ο συνολικός αριθμός των μολύνσεων στη χώρα φθάνει πλέον τις 2.451.011. Παράλληλα, άλλοι 358 ασθενείς κορωνοϊού υπέκυψαν, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού να φθάνει τους 70.463 νεκρούς ως εδώ.

Πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση