Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πολύνεκρη συντριβή στρατιωτικού ελικοπτέρου στην Τουρκία

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 04 Μαρτίου 2021 18:39 Πολύνεκρη συντριβή στρατιωτικού ελικοπτέρου στην Τουρκία

Εννέα στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους και άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν, όταν τουρκικό στρατιωτικό ελικόπτερο συνετρίβη, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες στα νοτιοανατολικά της χώρας.

Την είδηση επιβεβαίωσε και το υπουργείο Άμυνας της γείτονος.

«Εννέα ήρωες στρατιώτες έπεσαν ως μάρτυρες και τέσσερις τραυματίστηκαν σε αυτό το δυστύχημα», αναφέρει το υπουργείο σε ένα δελτίο τύπου, διευκρινίζοντας πως το ελικόπτερο συνετρίβη στην πόλη Τατβάν, της επαρχίας Μπίτλις, στην οποία κατοικούν κατά πλειονότητα Κούρδοι, χωρίς να δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες.

Το ελικόπτερο τύπου Cougar ήταν καθ’ οδόν στην Τατβάν έχοντας απογειωθεί από τη γειτονική επαρχία Μπινγκέλ στις 13.55 τοπική ώρα, όταν εξαφανίστηκε από τα ραντάρ στις 14:25 (13:25 ώρα Ελλάδος), οπότε και ξεκίνησαν οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης.

Οι αρχές κατάφεραν να εντοπίσουν το σημείο της συντριβής, αφότου ανέπτυξαν drone, ένα αναγνωριστικό αεροσκάφος και ένα ελικόπτερο.

Σύμφωνα με το υπουργείο, οι τέσσερις τραυματίες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, δεν αναφέρεται ωστόσο η κατάσταση της υγείας τους. Σημειώνεται πως όλοι οι επιβαίνοντες ήταν στρατιωτικό προσωπικό.