Εμβόλιο AstraZeneca: Γερμανία και Σουηδία ενέκριναν τη χορήγησή του στους άνω των 65

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 04 Μαρτίου 2021 20:26 Εμβόλιο AstraZeneca: Γερμανία και Σουηδία ενέκριναν τη χορήγησή του στους άνω των 65

Πράσινο φως από την Γερμανία και τη Σουηδία για τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca για τους άνω των 65

Γερμανία και Σουηδία ενέκριναν τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca για τους άνω των 65, τη στιγμή που και άλλες χώρες - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανάμεσά του και η Ελλάδα, να βρίσκονται ένα βήμα πριν δώσουν και αυτές το πράσινο φως για το εμβόλιο του βρετανικού φαρμακευτικού κολοσσού.

Οι υγειονομικές αρχές της Σουηδίας βασιζόμενες σε νέες βρετανικές μελέτες επέκτειναν σήμερα στους άνω των 65 ετών τη σύστασή τους για τη χρήση του εμβολίου κατά της Covid-19 της AstraZeneca και του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Έως σήμερα, η Στοκχόλμη δεν συνέστηνε αυτό το εμβόλιο για τους άνω των 65 ετών, κάνοντας λόγο για ανεπαρκή επιστημονικά δεδομένα εκ μέρους του βρετανο-σουηδικού εργαστηρίου.

"Πλέον, τρεις μεγάλες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στη Βρετανία καταδεικνύουν ότι το εμβόλιο της AstraZeneca έχει καλή προστατευτική επίδραση ακόμα και για τα άτομα άνω των 80 ετών και η προστατευτική αυτή επίδραση είναι συγκρίσιμη με εκείνη των άλλων εγκεκριμένων εμβολίων", ανέφερε η δημόσια αρχή Υγείας, σε ένα δελτίο τύπου.

Πράσινο φως και από το Βερολίνο

Η Γερμανία σήμερα και το Βέλγιο χθες έκαναν το ίδιο, ενώ η Γαλλία επέκτεινε τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca στους 65-75 ετών με συννοσηρότητες. Σύμφωνα με το Reuters, η Μόνιμη Επιτροπή Εμβολιασμού της Γερμανίας (StiKo), αναθεωρώντας προηγούμενη αξιολόγησή της, συνέστησε επίσης το διάστημα που πρέπει να μεσολαβεί από την πρώτη έως τη δεύτερη δόση, να είναι 12 εβδομάδες.

Στην ανακοίνωση τής Επιτροπής επισημαίνεται ότι νέες μελέτες δείχνουν ότι το εμβόλιο είναι αποτελεσματικό και σε αυτή την ηλικιακή ομάδα."Αυτά είναι πολύ ευχάριστα νέα για τους πιο ηλικιωμένους οι οποίοι περιμένουν να εμβολιαστούν, καθώς τώρα θα έρθει η σειρά τους πιο γρήγορα", δήλωσε ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν.

Πελώνη: Το εμβόλιο της AstraZeneca θα εγκριθεί και για τις ηλικίες άνω των 65 ετών

Σειρά τις επόμενες ημέρες αναμένεται να πάρει και η Ελλάδα με την κυβερνητική εκπρόσωπο να αναφέρει κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ότι το εμβόλιο της AstraZeneca θα εγκριθεί και για τις ηλικίες άνω των 65 ετών.

"Σημειώνεται ότι με βάση τα τελευταία επιστημονικά δεδομένα αναμένεται η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών να εγκρίνει το εμβόλιο της Astra Zeneca για τις ηλικίες 65 και άνω και στην Ελλάδα", ανέφερε η κ. Πελώνη ενώ πρόσθεσε πως "θετικό είναι και το γεγονός ότι τον Απρίλιο αναμένονται αυξημένες παραδόσεις εμβολίων καθώς η εταιρεία Pfizer επιβεβαίωσε ότι οι παραδόσεις για τον επόμενο μήνα θα ξεπεράσουν το 1 εκατ. δόσεις".

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση