Κίνα: Υποχρεωτικά τα πρωκτικά τεστ κορωνοϊού και για τους ξένους επισκέπτες

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 05 Μαρτίου 2021 10:46 Κίνα: Υποχρεωτικά τα πρωκτικά τεστ κορωνοϊού και για τους ξένους επισκέπτες

Η Κίνα έκανε υποχρεωτικά τα πρωκτικά τεστ κορωνοϊού για όλους τους ξένους επισκέπτες που φθάνουν στη χώρα, σύμφωνα με αναφορά. Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι τέτοια τεστ παρέχουν υψηλότερο βαθμό ακρίβειας από τις άλλες μεθόδους ελέγχου του ιού, σύμφωνα με τους βρετανικούς, Times.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, στο αεροδρόμιο του Πεκίνου και της Σαγκάης θα τοποθετηθούν κόμβοι για τη διενέργεια ανάλογων τεστ.

Λοιμωξιολόγος τόνισε ότι τα πρωκτικά τεστ είναι καλύτερα επειδή τα ίχνη του ιού παραμένουν περισσότερο στα πρωκτικά επιχρίσματα απ' ό,τι στη μύτη ή στον λαιμό. Η κίνηση έρχεται αφού η Ιαπωνία ζήτησε από την Κίνα να σταματήσει να διενεργεί πρωκτικά τεστ στους πολίτες της όταν εισέρχονται στη χώρα επειδή επιβαρύνονται ψυχολογικά και γεμίζουν αγωνία. Ο αρχιγραμματέας του υπουργικού συμβουλίου της Ιαπωνίας, Κατσουνόμπου Κάτο, είπε σε συνέντευξη Τύπου ότι "κάποιοι Ιάπωνες ανέφεραν στην πρεσβεία μας στην Κίνα ότι υπεβλήθησαν σε πρωκτικά τεστ, κάτι που τους προκάλεσε σημαντικό ψυχολογικό πόνο".

Ωστόσο, ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Γουάνγκ Γουενμπίν υποστήριξε ότι αυτά τα τεστ είναι επιστημονικά. "Τα τεστ είναι σύμφωνα με τις αλλαγές στην κατάσταση της πανδημίας καθώς και σχετικά με τους νόμους και τους κανονισμούς" πρόσθεσε.

Πηγή φωτό: New York Post - AP/Andy Wong

Προσαρμοσμένη αναζήτηση