Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ιρλανδία: Σμήνος από ψαρόνια σχηματίζει ένα τεράστιο πουλί στον ουρανό

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 05 Μαρτίου 2021 14:42 Ιρλανδία: Σμήνος από ψαρόνια σχηματίζει ένα τεράστιο πουλί στον ουρανό

Συνηθίζουν να συγκεντρώνονται κάθε φορά που απειλούνται από αρπακτικά - Δείτε τις εντυπωσιακές εικόνες

Ένα εντυπωσιακό θέαμα απαθανάτισε με τον φωτογραφικό του φακό ο Τζέιμς Κρόμπι το απόγευμα της Τρίτης, όταν ένα πελώριο σμήνος από ψαρόνια συγκεντρώθηκε πάνω από την λίμνη Lough Ennell στην Ιρλανδία σχηματίζοντας τη μορφή ενός τεράστιου πουλιού πάνω από τα νερά.

Συνηθίζουν να συγκεντρώνονται κάθε φορά που απειλούνται από αρπακτικά - Δείτε τις εντυπωσιακές εικόνες Ένα εντυπωσιακό θέαμα απαθανάτισε με τον φωτογραφικό του φακό ο Τζέιμς Κρόμπι το απόγευμα της Τρίτης, όταν ένα πελώριο σμήνος από ψαρόνια συγκεντρώθηκε πάνω από την λίμνη Lough Ennell στην Ιρλανδία σχηματίζοντας τη μορφή ενός τεράστιου πουλιού πάνω από τα νερά.

Πρόκειται για ένα αρκετά γνωστό φαινόμενο κατά τη διάρκεια του οποίου συγκενρώνεται ένα μεγάλο πλήθος ψαρονιών τα οποία πετούν όλα μαζί σχηματίζοντας διάφορα μοτίβα.

Ο φωτογράφος Τζέιμς Κρόμπι γνώριζε για το φαινόμενο και παρακολουθούσε τα ψαρόνια στην περιοχή εδώ και αρκετές εβδομάδες. Πραγματοποίησε περισσότερες από 50 διαδρομές προς τη λίμνη, στην προσπάθεια του να τα συλλάβει με τον φακό, ώσπου βρήκε την κατάλληλη στιγμή και το αποτέλεσμα υπήρξε εντυπωσιακό.

Τα ψαρόνια συναθροίζονται κατά αυτόν τον τρόπο κάθε φορά που νιώθουν ότι απειλούνται από αρπακτικά, αλλά και το βράδυ για να ζεσταθούν και να επικοινωνήσουν μεταξύ τους.

Ο πληθυσμός τους στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει παρουσιάσει ραγδαία πτώση κατά τα τελευταία χρόνια, με το ποσοστό τους μειώνεται κατά 80%. Κατηγοροποιούνται έτσι στη λίστα των ζώων που μελλοντικά ενδέχεται να κινδυνεύσουν με εξαφάνιση.

Πηγή: protothema.gr