Νεκρός ο δισεκατομμυριούχος Olivier Dassault – Σκοτώθηκε όταν έπεσε το ελικόπτερό του

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 07 Μαρτίου 2021 21:04 Νεκρός ο δισεκατομμυριούχος Olivier Dassault – Σκοτώθηκε όταν έπεσε το ελικόπτερό του

Θρήνος στην Γαλλία μετά τον θάνατο του ανθρώπου που θεωρείται στυλοβάτης της οικονομίας. Ο μεγάλος γιος του Σερζ Ντασό έφυγε σε ηλικία 69 ετών. Υπόκλιση από τον Γάλλο Πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν.

Σοκ έχει προκαλέσει στην Γαλλία η είδηση του θανάτου του Olivier Dassault, γόνου της γνωστής οικογένειας του μεγιστάνα Serge Dassault. 

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα γαλλικά ΜΜΕ ο Dassault σκοτώθηκε όταν έπεσε το ελικόπτερό του στην πόλη Τόκ κοντά στην Ντοβίλ. Από την συντριβή του ελικοπτέρου σκοτώθηκε και ο πιλότος.

Στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, δήλωσε: «αποχαιρετώ τον «ηγέτης της βιομηχανίας, τον πολιτικό αλλά και τον επίτιμο αρχηγό των ενόπλων δυνάμεών μας που δεν σταμάτησε ποτέ να υπηρετεί την πατρίδα του».

 

 

Ο Olivier Dassault, εκλεγόταν βουλευτής από το 2002. Ήταν το μεγαλύτερο από τα 4 παιδιά του Serge Dassault τα οποία κληρονόμησαν την αμύθητη περιουσία του όταν εκείνος πέθανε το 2018. Η περιουσία του είναι 7,3 δις δολάρια σύμφωνα με το Forbes. Ο παππούς του Marcel Dassault, είχε ιδρύσει την φημισμένη ομώνυμη εταιρεία αεροναυπηγικής το 1929.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση