Η ιστορία της μητέρας που μπήκε φυλακή για τον θάνατο των 4 μωρών της και μάλλον είναι αθώα

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 12 Μαρτίου 2021 20:36 Η ιστορία της μητέρας που μπήκε φυλακή για τον θάνατο των 4 μωρών της και μάλλον είναι αθώα

Νέα στοιχεία ανατρέπουν τη συγκλονιστική υπόθεση της «χειρότερης γυναίκας serial killer της Αυστραλίας»

Η Kathleen Folbigg ήταν μια μητέρα που έδωσε ζωή σε 4 παιδιά και είδε μετά κάθε ένα από αυτά να πεθαίνει από φυσικά αίτια ως μωρό, σε μια περίοδο 10 ετών.

Την κατηγόρησαν όμως ότι τα έπνιξε και την καταδίκασαν σε κάθειρξη 30 ετών. Ήταν όμως δολοφόνος;

Μια νέα υπόθεση θέλει πια τη «χειρότερη γυναίκα serial killer της Αυστραλίας», όπως την αποκάλεσαν στη δίκη της το 2003, να είναι εντελώς αθώα. Η Folbigg έχει περάσει ήδη 18 χρόνια στη φυλακή, όταν την έκριναν ένοχη για τον φόνο των 4 παιδιών της.

Μόνο που σήμερα νέα επιστημονικά δεδομένα είναι έτοιμα να ανατρέψουν την υπόθεση. Μόλις την προηγούμενη βδομάδα, 90 διακεκριμένοι επιστήμονες υπέγραψαν ένα χαρτί που παραδόθηκε στην κυβέρνηση της Νέας Νότιας Ουαλίας, ζητώντας την άμεση αποφυλάκισή της.

Οι ειδικοί μιλούν για ένα νομικό κενό που υπάρχει μεταξύ επιστήμης και Δικαίου και ήταν αυτό που έφερε την καταδίκη της. Δικαστική επιτροπή που εξέτασε ωστόσο και πάλι την υπόθεσή της το 2019, κατέληξε ξανά πως ήταν εκείνη η δράστρια.

Οι ειδικοί θεωρούν πως υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι δεν είναι ένοχη. «Η επιστήμη είναι εδώ αποφασιστική και δεν μπορεί να αγνοηθεί», λέει χαρακτηριστικά ο καθηγητής Jozef Gecz.

Κάτι ανάλογο ισχυρίζεται και η ακαδημαϊκός Fiona Stanley: «Είναι πολύ ανησυχητικό ότι αγνοήθηκαν ιατρικά και επιστημονικά πειστήρια, προτιμώντας τις συμπτωματικές ενδείξεις. Πλέον έχουμε μια εναλλακτική εξήγηση για τον θάνατο των παιδιών της Folbigg».

Η εξήγηση που λένε είναι η πρόσφατη ανακάλυψη μιας γενετικής μετάλλαξης που έχει η Kathleen Folbigg και οι δύο της κόρες, την οποία χαρακτηρίζουν «πιθανότατα παθολογική» και πιστεύουν πως ήταν αυτή η αιτία που προκάλεσε τον θάνατο των δύο κοριτσιών.

Από μια δεύτερη μετάλλαξη πέθαναν και τα δυο αγόρια, αν και εδώ δεν υπάρχει για την ώρα καλή υπόθεση.

Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στην υπόθεση…

πηγή: newsbeast.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση