Σοκ στη Σουηδία: Γυναίκα πέθανε μία βδομάδα μετά το εμβόλιο της AstraZeneca από θρόμβους

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 18 Μαρτίου 2021 21:50 Σοκ στη Σουηδία: Γυναίκα πέθανε μία βδομάδα μετά το εμβόλιο της AstraZeneca από θρόμβους

Η Σουηδία ανακοίνωσε ότι θα παρατείνει την αναστολή της χρήσης του εμβολίου της AstraZeneca μέχρι την ερχόμενη εβδομάδα.

Μια γυναίκα που προηγουμένως ήταν καθόλα υγιής πέθανε στη Σουηδία σχεδόν μια εβδομάδα μετά τον εμβολιασμό της με το εμβόλιο της AstraZeneca, ανακοίνωσε σήμερα η Σουηδική Υπηρεσία Ιατρικών Προϊόντων.

"Αυτή είναι μια περίπτωση θρόμβων αίματος στις αρτηρίες και στις φλέβες και μεγάλης αιμορραγίας, δηλαδή η σπάνια διαταραχή στην οποία εστιάζει η έρευνα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ)", δήλωσε η Βερόνικα 'Αρθουρσον, επικεφαλής ασφάλειας φαρμάκων στη Σουηδική Υπηρεσία Ιατρικών Προϊόντων.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ανακοίνωσε σήμερα ότι παραμένει πεπεισμένος πως τα οφέλη του εμβολίου της AstraZeneca κατά της COVID-19 υπερτερούν κατά πολύ ενδεχόμενων κινδύνων, μετά την έρευνα σε σχέση με αναφορές για θρομβοεμβολικά επεισόδια που ώθησαν περισσότερες από 12 χώρες να αναστείλουν τη χρήση του.

Την επόμενη εβδομάδα κρίνεται η τύχη της AstraZeneca στη Σουηδία

Η Σουηδία θα χρειαστεί "μερικές ημέρες" για να αποφασίσει αν θα ξαναρχίσει τους εμβολιασμούς με το εμβόλιο της AstraZeneca για την Covid-19, αφού ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) ανακοίνωσε σήμερα ότι το σκεύασμα αυτό είναι ασφαλές και αποτελεσματικό.

"Η Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας χρειάζεται μερικές ημέρες για να αναλύσει την κατάσταση και το πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί το εμβόλιο της AstraZeneca στη Σουηδία", είπε ο επικεφαλής της, ο Γιόχαν Κάρλσον, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

"Την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινώσουμε τη θέση μας όσον αφορά τη χρήση του εμβολίου της AstraZeneca", πρόσθεσε.

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση