Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πλάτες Ερντογάν σε Πούτιν - Τα έβαλε με τον Μπάιντεν

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 19 Μαρτίου 2021 14:37 Πλάτες Ερντογάν σε Πούτιν - Τα έβαλε με τον Μπάιντεν

Επίθεση στον αμερικανό Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν εξαπέλυσε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με αφορμή την κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον Πρόεδρο των ΗΠΑ και τον Πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο Ερντογάν χαρακτήρισε απαράδεκτες τις αναφορές του Τζο Μπάιντεν για τον Βλαντιμίρ Πούτιν λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν ταιριάζουν σε έναν πρόεδρο».

 Δείτε την δήλωση Ερντογάν 

Τι είχε πει ο Μπάιντεν για τον Πούτιν 

Σε ερώτηση για το αν εκτιμά ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας «είναι ένας φονιάς», ο Τζο Μπάιντεν απάντησε καταφατικά: «Ναι το πιστεύω». Ο αμερικανός πρόεδρος δήλωσε πως ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα αντιμετωπίσει συνέπειες επειδή ηγήθηκε προσπαθειών με στόχο να στρέψει τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2020 υπέρ του Ντόναλντ Τραμπ και πως αυτές οι συνέπειες θα έρθουν σύντομα.

«Θα πληρώσει ένα τίμημα», δήλωσε ο Μπάιντεν στο ABC News. Όσο για το ποιο μπορεί να είναι αυτό το τίμημα, απάντησε «θα δείτε σύντομα». Ο αμερικανός πρόεδρος έκανε τα σχόλια αυτά αφού έκθεση των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών, η οποία δόθηκε την Τρίτη, στη δημοσιότητα, υποστηρίζει πως ο Πούτιν βρισκόταν πίσω από την ανάμιξη της Μόσχας στις αμερικανικές εκλογές, μια κατηγορία που η Ρωσία χαρακτήρισε αβάσιμη.

 Ταυτόχρονα ο Μπάιντεν επισήμανε ότι «υπάρχουν πράγματα στα οποία είναι προς το αμοιβαίο συμφέρον μας να εργαστούμε μαζί», όπως η ανανέωση της συμφωνίας START για τα πυρηνικά, και πρόσθεσε ότι οι δύο ηγέτες ξέρουν ο ένας τον άλλο.

«Τον ξέρω σχετικά καλά», είπε ο Μπάιντεν, προσθέτοντας ότι «το πιο σημαντικό στις συνδιαλλαγές με ξένους ηγέτες, σύμφωνα με την εμπειρία μου … είναι απλώς να ξέρεις τον άλλο».

 Πηγή: newsit.gr