Το 8χρονο αγόρι που κάνει ποδήλατο για να σώσει σκύλους

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 24 Μαρτίου 2021 10:13 Το 8χρονο αγόρι που κάνει ποδήλατο για να σώσει σκύλους

Δημιούργησε έναν έρανο για να ωφελήσει όσους σκύλους διασώθηκαν από το εμπόριο κρέατος σκύλου στην Κίνα.

O Rhys Stevens αποφάσισε να κάνει πετάλι, έχοντας ως σκοπό να σώσει τους σκύλους. Το 8χρονο αγόρι από το Willingham της Αγγλίας, δημιούργησε έναν έρανο για να ωφελήσει όσους σκύλους διασώθηκαν από το εμπόριο κρέατος σκύλου. Ο Rhys εμπνεύστηκε για τη δράση του από ένα ντοκιμαντέρ, που παρακολούθησε σχετικά με το εμπόριο κρέατος σκύλου στην Κίνα. Η μητέρα του, Kathleen Stevens, που στήριξε φυσικά την απόφαση του να ενισχύσει τους σκύλους κάνοντας ποδήλατο, ενημέρωσε τον αρμόδιο οργανισμό China Rescue Dogs. 

Ο China Rescue Dogs είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, που βρίσκεται στο Vass της Βόρειας Καρολίνας και έχει αφιερώσει τη δράση του στην απομάκρυνση των σκύλων από το εμπόριο κρέατος. Όσους σκύλους καταφέρνουν να διασώσουν, τους μεταφέρουν ύστερα στη Βόρεια Αμερική για να βρουν ένα μόνιμο σπίτι. Συγκινημένοι από τη θέληση του 8χρονου Rhys, γείτονες, φίλοι και γνωστοί αποφάσισαν να στηρίξουν το πάθος του στη φροντίδα των ζώων και άρχιζαν να του δωρίζουν χρήματα για κάθε ένα μίλι, που οδηγεί.  Μέχρι στιγμής, ο Rhys έχει συγκεντρώσει πάνω από 400 δολάρια για το China Rescue Dogs, και εξακολουθεί να κάνει πετάλι γι’αυτόν τον σκοπό.

«Ο Rhys είναι παθιασμένος με τα σκυλιά και τα ζώα γενικά. Θέλει απλώς να κάνει καλά πράγματα και να κάνει τη διαφορά», δήλωσε η μαμά του Rhys για το γιο της. Ο οργανισμός China Rescue Dogs συγκλονίστηκε από την αποφασιστηκότητα αυτού του μικρού παιδιού και έχει προσθέσει στον ιστότοπό του έναν σύνδεσμο του εράνου του Rhys. «Το γεγονός ότι ένα 8χρονο αγόρι, στην άλλη άκρη του κόσμου, είναι τόσο ανιδιοτελές που θα ήθελε να οδηγήσει το ποδήλατό του για να μας βοηθήσει να σώσουμε αυτά τα σκυλιά φέρνει δάκρυα στα μάτια μου.», δήλωσε ο Jill Stewart, πρόεδρος και ιδρυτής του China Rescue Dogs.

Ο Stewart ανέφερε ακόμα, ότι το China Rescue Dogs ταίριαξε τον Rhys με την Lola, έναν Husky 1,5 χρονών, για να αποτελεί την έμπνευσή του. Τα τέλη για τη μεταφορά της Lola από την Κίνα είναι περίπου 2.500 $. Όλα τα χρήματα, που έχει ξεκινήσει να συγκεντρώνει ο Rhys διανύοντας μίλια με το ποδήλατό του, θα διατεθούν για τα έξοδα μεταφοράς της Lola. Σύμφωνα με το China Rescue Dogs, ο Rhys είναι πολύ χαρούμενος, που θα καταφέρει να βοηθήσει τη Lola να φτάσει στο νέο της σπίτι, καθώς αγαπάει τόσο τα σκυλιά. Η Lola έχει προγραμματιστεί να πετάξει στις Ηνωμένες Πολιτείες κατά τον Απρίλιο. Το εν λόγω husky είναι ένας από τους 240 σκύλους, για τους οποίους εργάζεται το China Rescue Dogs, προκειμένου να βρουν μόνιμες οικογένειες. Η οργάνωση ελπίζει να μεταφέρει όλα τα σκυλιά στα νέα τους σπίτια τους επόμενους μήνες, με μία πτήση να έχει ήδη πραγματοποιηθεί στις 19 Μαρτίου.

Πηγή: protothema.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση