25η Μαρτίου: Βίντεο της Κύπρου για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 24 Μαρτίου 2021 14:29 25η Μαρτίου: Βίντεο της Κύπρου για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης

Η Κύπρος τιμά την 25η Μαρτίου 1821. Το γραφείο του Επιτρόπου Προεδρίας Κύπρου, Φ. Φωτίου έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο αφιερωμένο στην 200ή επέτειο της Εθνικής μας Ανεξαρτησίας.

Στο βίντεο προς τιμήν των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης συμμετέχουν Κύπριοι της διασποράς από διάφορες χώρες του κόσμου.

«Με αισθήματα υπερηφάνειας και συγκίνησης παρουσιάζουμε σήμερα, σε συνεργασία με όλα τα οργανωμένα σύνολα της Διασποράς μας, παιδιά και νέους της Διασποράς μας, από διάφορες γωνίες του κόσμου να δίνουν τα δικά τους μηνύματα για τον αγώνα του 1821, τη συμβολή της Κύπρου στην Επανάσταση και τον απόηχο της στους απελευθερωτικούς αγώνες της Κύπρου», αναφέρει, σε ανακοίνωσή του, το γραφείο του κ. Φωτίου.

Παρακολουθήστε το βίντεο: 

25η Μαρτίου και Κύπρος

«Η Επανάσταση του 1821 ήταν η αφετηρία ενός έθνους – κράτους αλλά και μία παρακαταθήκη ηρωικής μορφής για τις επόμενες γενιές. Οι Έλληνες θυσίασαν τη ζωή τους για την ελευθερία τους και έμειναν στην ιστορία για τα κατορθώματά τους. Ο απανταχού Ελληνισμός τιμά τον ηρωικό ξεσηκωμό των Ελλήνων για την αποτίναξη του τουρκικού ζυγού. Σημαντική και η συμβολή της Κύπρου στον Αγώνα», προστίθεται στην ανακοίνωση.

«Είμαστε περήφανοι για τους Απόδημους Έλληνες και τους διαχρονικούς αγώνες τους για την Κύπρο μας. Ιδιαίτερα περήφανοι είμαστε για τη νέα γενιά των Απόδημων μας. Αυτά τα παιδιά μάς θυμίζουν ότι αν και βρίσκονται μακριά από τη χώρα καταγωγής τους, διατηρούν στενούς δεσμούς με τη γλώσσα, την ιστορία, την παράδοση και τις ρίζες τους. Αυτό πέρα από συγκίνηση και περηφάνια, μας δημιουργεί αισθήματα ευθύνης και υποχρέωσης απέναντί τους. Εμείς, τους δίνουμε την υπόσχεση μας ότι θα είμαστε δίπλα τους, κοντά τους, υποστηρικτές και συμπαραστάτες τους, γιατί τα παιδιά αυτά είναι το μέλλον του Απόδημου Ελληνισμού», καταλήγει η ανακοίνωση του γραφείου του κ. Φωτίου.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση