Ο Ντόναλντ Τραμπ εγκαινίασε το καινούργιο του site και προμοτάρει το «έργο» του ως πρόεδρος (pics)

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 30 Μαρτίου 2021 10:13 Ο Ντόναλντ Τραμπ εγκαινίασε το καινούργιο του site και προμοτάρει το «έργο» του ως πρόεδρος (pics) Φωτογραφία grab (45office.com)

Ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ εγκαινίασε το επίσημο site του για να παραμένει σε επαφή με τους υποστηρικτές του και να παρουσιάζει το έργο του ως πρόεδρος. «Το Γραφείο του Ντόναλντ Τζ. Τραμπ έχει στόχο τη διατήρηση της καταπληκτικής κληρονομιάς της προεδρίας Τραμπ, ενώ παράλληλα προωθεί την ατζέντα του ‘Πρώτα η Αμερική», αναφέρει το μήνυμα στην πρώτη σελίδα.

Στην πρώτη σελίδα του site εμφανίζονται πολλές φωτογραφίες του Ντόναλντ Τραμπ με διάφορες προσωπικότητες, αλλά και τη σύζυγό του Μελάνια, στρατιωτικούς και παγκόσμιους ηγέτες που τραβήχτηκαν στη διάρκεια της προεδρίας του.

Στο site περιλαμβάνεται επίσης μια περίληψη 850 λέξεων με τα επιτεύγματα του τέως προέδρου των ΗΠΑ και δίνεται κυρίως έμφαση στις μεγαλύτερες επιτυχίες του, όπως τις έχει αξιολογήσει ο ίδιος, περιλαμβανομένης της ασφάλειας στα σύνορα, της ενεργειακής ασφάλειας, της ενίσχυσης του ΝΑΤΟ και άλλων διεθνών συμμαχιών αλλά και της διαχείρισης της πανδημίας του κορονοϊού. Ωστόσο δεν υπάρχει αναφορά στα σκάνδαλα, τη διαφθορά, τις έρευνες και τις δύο παραπομπές σε δίκη του Ντόναλντ Τραμπ.

Σημειώνεται ότι ο τέως πρόεδρος εξακολουθεί να ασκεί σημαντική επιρροή στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, παρά την ήττα του στις εκλογές του 2020, ενώ έχει αναφερθεί στο ενδεχόμενο να είναι και πάλι υποψήφιος το 2024.

Δείτε φωτογραφίες:

Έξαλλος με Φάουτσι και Μπερξ

Την Δευτέρα, ο Ντόναλντ Τραμπ καταφέρθηκε εναντίον των δύο πιο γνωστών πρώην συμβούλων του για την αντιμετώπιση της πανδημίας του νέου κορονοϊού, του Άνθονι Φάουτσι και της Ντέμπορας Μπερξ, που εκμυστηρεύτηκαν στο CNN ότι βίωσαν δύσκολες εμπειρίες στη συνεργασία τους με τον Ρεπουμπλικάνο πρώην πρόεδρο.

Σε μακροσκελή, μανιασμένη ανακοίνωση, συχνά σε σαρκαστικό τόνο, ο μεγιστάνας ερίζει πως πρόκειται για δυο πρόσωπα που «κάνουν την αυτοπροβολή τους προσπαθώντας να ξαναγράψουν την ιστορία, ώστε να ξεχαστούν τα λαθεμένα ένστικτά τους, οι προβληματικές συστάσεις τους που ευτυχώς σχεδόν πάντα ανέτρεπα».

Προβάλλοντας τις δικές του ενέργειες όσον αφορά τα εμβόλια για τον νέο κορονοϊό –η κυβέρνησή του επένδυσε δισεκατομμύρια δολάρια σε διάφορα υποψήφια εμβόλια– ο κ. Τραμπ υποστήριξε πως «εάν εξαρτάτο από αυτούς, θα ήμασταν αυτή τη στιγμή κλεισμένοι στα υπόγειά μας και η χώρα μας θα βίωνε μεγάλη οικονομική ύφεση».

«Ο Δρ. Φάουτσι είναι ο βασιλιάς των μεταστροφών (…) για να δίνει καλή εντύπωση», συνέχισε, ειρωνευόμενος παράλληλα την επίδοση του ανοσολόγου όταν έριξε την πρώτη μπαλιά σ’ έναν αγώνα μπέιζμπολ πέρυσι.

Όσο για την Δρ. Μπερξ, είναι «επιβεβαιωμένα ψεύτρα, που δεν έχει πλέον καμιά αξιοπιστία», συνέχισε στην ανακοίνωση-σφυροκόπημα.

«Ήταν πολύ αρνητική φωνή που δεν είχε σωστές απαντήσεις να δώσει», πρόσθεσε, υπενθυμίζοντας –«ποιος θα μπορούσε να το ξεχάσει;»– ότι πήγε σε οικογενειακή συγκέντρωση για τη γιορτή των Ευχαριστιών, ενώ συνιστούσε στους Αμερικανούς να αποφύγουν τις οικογενειακές συγκεντρώσεις για να αποτραπεί η εξάπλωση του νέου κορονοϊού.

Το ξέσπασμα του μεγιστάνα, που έχει εγκατασταθεί στη Φλόριντα μετά την αποχώρησή του από τον Λευκό Οίκο, ακολούθησε συνέντευξη του Δρ. Φάουτσι στο CNN, στο πλαίσιο ντοκιμαντέρ, στην οποία κάποια στιγμή ο ειδικός είπε πως τον σόκαρε ότι ο κ. Τραμπ καλούσε τις πολιτείες να «απελευθερωθούν» ενώ οι επιστήμονες προέτρεπαν τους πολίτες να τηρούν τις συστάσεις για την προστασία της δημόσιας υγείας. Περιέγραψε τη στάση του τέως προέδρου σαν «γροθιά στο στομάχι».

Η Δρ. Μπερξ από την πλευρά της είπε στο CNN ότι δέχθηκε ένα «πολύ δύσκολο» τηλεφώνημα από τον τότε πρόεδρο όταν προειδοποίησε πως ο ιός θα εξαπλωνόταν ακόμη και σε απομακρυσμένες αγροτικές περιοχές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή φωτογραφιών: grab / https://www.45office.com

Προσαρμοσμένη αναζήτηση