Ανοίγουν στις 19 Απριλίου τα ταξίδια μεταξύ Νέας Ζηλανδίας και Αυστραλίας χωρίς καραντίνα

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 06 Απριλίου 2021 13:45 Ανοίγουν στις 19 Απριλίου τα ταξίδια μεταξύ Νέας Ζηλανδίας και Αυστραλίας χωρίς καραντίνα

Οι συνθήκες πληρούνται, τόνισε η Νεοζηλανδή πρωθυπουργός.

Στις 19 Απριλίου θα αρχίσουν τα ταξίδια μεταξύ Νέας Ζηλανδίας και Αυστραλίας χωρίς την υποχρέωση καραντίνας, όπως ανακοίνωσε σήμερα η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Άρντερν.

Η ίδια δήλωσε ότι οι συνθήκες για το άνοιγμα των ταξιδιών ελεύθερων καραντίνας με την Αυστραλία πληρούνται.

«Η επιτυχία της ομάδας μας στη διαχείριση της COVID-19 αλλά και στη συγκράτησή της εκτός [της Νέας Ζηλανδίας] κατά τους τελευταίους 12 μήνες, τώρα, μας δίνει την ευκαιρία να επανασυνδεθούμε με τους αγαπημένους μας και να ξαναρχίσουμε τα ταξίδια μας δια μέσου της Τασμανίας», δήλωσε η Νεοζηλανδή πρωθυπουργός στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

«Η ταξιδιωτική φούσκα μέσω της Τασμανίας αποτελεί την έναρξη ενός νέου κεφαλαίου στην διαχείρισή μας της COVID και στην ανάκαμψή μας, για την οποία δουλέψαμε σκληρά. Το γεγονός αυτό καθιστά τη Νέα Ζηλανδία και την Αυστραλία σχετικά μοναδικές. Γνωρίζω ότι οι οικογένειές μας, οι φίλοι μας, αλλά και σημαντικά τμήματα της οικονομίας μας θα την καλωσορίσουν, το ίδιο και εγώ», τόνισε η Άρντερν.

Μερικές άλλες γειτονικές χώρες έχουν καταρτίσει σχέδια για ειδικές ταξιδιωτικές ζώνες, αλλά η συμφωνία μεταξύ της Νέας Ζηλανδίας και της Αυστραλίας είναι μεταξύ των πρώτων που δεν συμπεριλαμβάνουν διαγνωστικά τεστ για την COVID-19.

Περίπου 568.000 Νεοζηλανδοί ζουν στην Αυστραλία, σύμφωνα με στοιχεία του 2018-περίπου το 2,3% του πληθυσμού της Αυστραλίας-και αποτελούν την τέταρτη μεγαλύτερη μειονότητα στη χώρα.

Νωρίτερα σήμερα, είχε γίνει γνωστό ότι η Νέα Ζηλανδία θα μπορούσε να ανοίξει τα σύνορά της σε ταξιδιώτες από την Αυστραλία μέχρι το τέλος της εβδομάδας, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό 1NEWS, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί η πηγή αυτής της πληροφορίας.

Η τηλεοπτική αναφορά έγινε καθώς η Άρντερν αναμένονταν να ανακοινώσει την ημερομηνία για την έναρξη των ταξιδιών προς την Αυστραλία, χωρίς την υποχρέωση της παραμονής σε καραντίνα μετά την κλιμακούμενη πίεση που δέχθηκε από τις επιχειρήσεις για το άνοιγμα των συνόρων.

Η αποκαλούμενη «ταξιδιωτική φούσκα» θα απαγορεύει τους ταξιδιώτες να επισκεφτούν συγκεκριμένες περιοχές υπό το ενδεχόμενο ενός ξεσπάσματος μετάδοσης της COVID-19 στην Αυστραλία και αναμένεται αυτό να ισχύει ξεχωριστά ανά πολιτεία, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός.

Τόσο η Αυστραλία, όσο και η Νέα Ζηλανδία διαχειρίστηκαν την κρίση της COVID-19 με μεγαλύτερη επιτυχία, από τις άλλες ανεπτυγμένες χώρες μετά το κλείσιμο των διεθνών συνόρων τους για τους ξένους πολίτες, αλλά και τους μόνιμους κατοίκους τους αρκετά νωρίς στη διάρκεια της πανδημίας.

Στο μεταξύ, η εφημερίδα «The Australian» γράφει σήμερα, επικαλούμενη την κυβέρνηση αλλά και πηγές της τουριστικής βιομηχανίας, ότι τα ταξίδια χωρίς την υποχρέωση καραντίνας μεταξύ των δύο χωρών είναι ενδεχόμενο να αρχίσουν στις 12 ή στις 19 Απριλίου.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση