Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ρωσία: Επιδεινώνεται η κατάσταση της υγείας του Αλεξέι Ναβάλνι στη φυλακή

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 07 Απριλίου 2021 21:31 Ρωσία: Επιδεινώνεται η κατάσταση της υγείας του Αλεξέι Ναβάλνι στη φυλακή Φωτογραφία αρχείου: Reuters

Δύσκολα είναι οι ώρες που περνά στη φυλακή ο επικριτής του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι, που έχει ξεκινήσει απεργία πείνας με τους δικηγόρους του να δηλώνουν ότι η κατάσταση της υγείας του επιδεινώνεται, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Ο 44χρονος Ρώσος πολιτικός της εξωκοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης ανακοίνωσε στις 31 Μαρτίου ότι ξεκινά απεργία πείνας διαμαρτυρόμενος για τις συνθήκες κράτησής του, κατηγορώντας τη διοίκηση των φυλακών ότι αρνείται να επιτρέψει να τον επισκεφθεί γιατρός της επιλογής του και να έχει την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή ενώ τον «βασανίζει» με στέρηση ύπνου.

Ένας από τους δικηγόρους του, ο Βαντίμ Κόμπζεφ, που τον επισκέφτηκε σήμερα στη φυλακή, τόνισε πως ο Ναβάλνι διαγνώσθηκε με κήλη στη σπονδυλική του στήλη, σύμφωνα με το Interfax.

Μια άλλη δικηγόρος του, η Όλγκα Μιχαήλοβα είπε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik πως ο Ρώσος αντιφρονούντας εξετάστηκε και βρέθηκε αρνητικός στην Covid-19.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ