Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εγκατέλειψαν 10χρονο στα σύνορα ΗΠΑ – Μεξικού

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 08 Απριλίου 2021 19:21 Εγκατέλειψαν 10χρονο στα σύνορα ΗΠΑ – Μεξικού

Μόλις 10 ετών και εντελώς μόνο του, κοντά στα σύνορα που χωρίζουν τις ΗΠΑ από το Μεξικό.

Το βίντεο με το μικρό αγόρι από τη Νικαράγουα κάνει τον γύρο του κόσμου και «σφίγγει» το στομάχι. Το παιδάκι ξύπνησε και με τρόμο συνειδητοποίησε ότι η ομάδα με την οποία ταξίδευε τον είχε εγκαταλείψει στα σύνορα ΗΠΑ και Μεξικού.

Ένας συνοριοφύλακας που έκανε περιπολία, είδε έκπληκτος το παιδί να περπατά μόνο του στην άκρη του δρόμου και να τον πλησιάζει. «Μπορείτε να με βοηθήσετε;» ακούγεται να ρωτάει το αγόρι που κλαίει. «Ταξίδευα με μια ομάδα και με άφησαν πίσω. Δεν ξέρω πού είναι», εξηγεί.

Το αγόρι εξηγεί πως δεν ταξίδευε με τους γονείς του και πως πλησίασε τον συνοριοφύλακα γιατί δεν ήξερε πού να πάει. «Μπορεί να με ληστέψουν ή να με απαγάγουν. Φοβάμαι», λέει ο 10χρονος την ώρα που κλαίει με λυγμούς…

Δείτε το σοκαριστικό βίντεο

 

 

Σύμφωνα με το BBC, το παιδί μεταφέρθηκε σε ειδικό κέντρο κράτησης μεταναστών. Τα κέντρα αυτά αντιμετωπίζουν σημαντικό ζήτημα υπερπληθυσμού και οι αρχές των ΗΠΑ δίνουν αγώνα για να διαχειριστούν τον αυξανόμενο αριθμό ασυνόδευτων ανηλίκων που περνούν τα σύνορα. Περισσότερα από 18.500 παιδιά διέσχισαν τα σύνορα τον Μάρτιο, καταρρίπτοντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ, σύμφωνα με το BBC.

πηγή: newsit.gr